5 نشانه و علامت مسائل چشمی رایج و نحوه درمان آن ها
به گزارش پرشین بلاگ، در این مطلب به شما یاری می کنیم دلیل هرگونه مشکل چشمی مانند قرمزی، خارش، آبریزش و … را شناسایی کنید و با نحوه درمان آن ها آشنا شوید تا بتوانید همه چیز را به وضوح ببینید.
اگر چشم شما در روز نسبت به نور حساس است یا در چشم خود احساس خارش می کنید به طوری که می خواهید چشم خود را از کاسه دربیاورید، نباید تنها یک عینک آفتابی بزنید و مشکل خود را نادیده بگیرید. درمان مسائل چشمی می تواند از عوارض ناگوار آن جلوگیری کند. اگر مسئله ای مانند تغییر در بینایی، ترشحات، حساسیت به نور و یا هر علامت دیگری در چشم هایتان دارید، باید این مسائل را جدی بگیرید و حتماً به یک چشم پزشک مراجعه کنید. شما می توانید با هدایت های زیر مسائل چشم خود را رمزگشایی کنید.
1- قرمزی چشم (احساس خارش و آبریزش هر دو چشم)
این مشکل احتمالاً به علت آلرژی یا حساسیت است. این آلرژی می تواند نسبت به گرده گیاهان، حیوانات خانگی یا محیط اطراف شما باشد؛ بنابراین چه یک گربه پشمالو، چه یک اتاق زیرشیروانی پر از گردوخاک و چه یک پارک پر از گرده های گیاهی باشد، تا جایی که می توانید از آن ها دوری کنید و در صورت بروز آلرژی، برای متوقف کردن واکنش سیستم ایمنی بدن، یک قرص آنتی هیستامین مصرف کنید. بعلاوه با قطره چشمی نیز می توانید التهاب و خارش چشم را تسکین دهید. از قطره ضد قرمزی چشم استفاده نکنید؛ زیرا ریشه اصلی مشکل را درمان نمی نماید و پس از مدتی دوباره قرمزی چشم شما برمی گردد. اگر از آلرژی های فصلی رنج می برید، حتماً نزد یک پزشک متخصص آلرژی بروید.
2- قرمزی چشم (ترشحات غلیظ و سفت همراه با خارش)
در چنین شرایطی ممکن است فرد دچار التهاب و عفونت لایه بیرونی چشم باشد. شما ابتدا باید ببینید که این عفونت باکتریایی است یا ویروسی. یک عفونت ویروسی معمولی همچون سرماخوردگی چشم است و می تواند به شدت واگیردار باشد. قطره اشک مصنوعی و کمپرس سرد به تسکین سوزش و تورم چشم یاری خواهد نمود. اگر التهاب باکتریایی چشم خفیف باشد، ممکن است به خودی خود از بین برود، اما ممکن است پزشک برای تسریع درمان، یک قطره آنتی بیوتیک چشمی تجویز کند. اگر در چشم خود احساس آبریزش، درد میانه تا زیاد، حساسیت به نور، تاری دید یا قرمزی می کنید، حتماً با یک چشم پزشک تماس بگیرید.
3- برجستگی و احساس درد در گوشه چشم یا زیر پلک یکی از چشم ها
اگر در گوشه پلک خود احساس درد دارید، این مشکل می تواند به علت گل مژه باشد. گل مژه به علت یک فولیکول آلوده مژه به وجود می آید. گل مژه ها ممکن است متورم شده و منجر به تراوش چرک از چشم فرد شوند. برای پاک کردن چرک از یک حوله کوچک و گرم بهره ببرید. اگر مشکل شما جدی و دردناک است و با درمان های خانگی رفع نمی گردد، باید به یک چشم پزشک مراجعه کنید تا پماد آنتی بیوتیک تجویز کند.
4- قرمزی چشم (احساس وجود شن یا ریگ در چشم)
این مشکل می تواند به علت خشکی چشم باشد. خشکی چشم بیماری است که در آن چشم فرد به مقدار کافی رطوبت ندارد؛ زیرا چشم فرد به مقدار کافی اشک فراوری نمی نماید یا این که اشک ها به سرعت تبخیر می شوند. این مشکل زمانی رخ می دهد که غده فراوری چربی در پلک ملتهب شده باشد. خیره شدن به صفحه نمایش یکی از دلایل خشکی چشم است. اگر فرد هر چهار ثانیه یک بار پلک نزند، چربی آزاد نمی گردد و اشک چشم به سرعت تبخیر می گردد. اگر احساس کردید چشم شما بدون هیچ علتی آب فراوری می نماید، بدانید که این ترشحات، اشک اضطراری برای جلوگیری از خشکی چشم است. بعلاوه خشکی چشم می تواند به علت عوارض جانبی بعضی داروها یا نوسانات هورمونی یا استفاده طولانی مدت از لنز باشد. برای درمان و جلوگیری از این مشکل حتی الامکان از فضاهای خشک دوری کنید، مدت زیادی به یک جا خیره نشوید و با اشک مصنوعی تعادل رطوبت چشم را حفظ کنید. بعلاوه می توانید در رژیم غذایی خود از اسیدهای چرب امگا 3 بهره ببرید (مانند مصرف ماهی قزل آلا) و با استفاده از یک مرطوب کننده هوای اطراف خود را مرطوب نگه دارید.
5- قرمزی چشم (تاری دید یا درد شدید هنگام فوت کردن چشم یا گیرکردن یک جسم خارجی در چشم)
این مشکل می تواند به علت خراشیده شدن قرنیه چشم باشد. در چنین شرایطی حتماً به یک چشم پزشک مراجعه کنید.
و در آخر اگر شما دچار قرمزی چشم هستید، اما هیچ یک از علائم ترشحات چشم، خارش، درد، احساس وجود ریگ و علائمی که در بالا گفته شد را نداشتید با یک چشم پزشک مشورت کنید.
منبع: فوت و فن