سوادآموزی برای 16 هزار بیسواد و کم سواد در سیستان و بلوچستان حتی در زندان!

به گزارش پرشین بلاگ، حبیب تراقویی می گوید: در سال 1400 با رشد 10 درصدی حجم ابلاغی از سوی نهضت سوادآموزی، دوره های سوادآموزی را در استان سیستان و بلوچستان به 16 هزار و 50 نفر رساندیم.

سوادآموزی برای 16 هزار بیسواد و کم سواد در سیستان و بلوچستان حتی در زندان!

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، امروز 17 شهریور برابر با 8 سپتامبر، به اسم روز جهانی مبارزه با بی سوادی نامگذاری شده است. فراگیری دانش نقش به سزایی در تکامل شخصیت انسان و رشد جوامع بشری دارد و بی شک بهره مندی از سواد که حق هر انسانی است و حداقل آن خواندن و نوشتن است می تواند دریچه ای مملو از دانش و اطلاعات نو را به روی فرد بگشاید. از اینرو، افزایش توانایی افراد برای مواجهه با شرایط اجتماعی، درک درست و قدرت حل مسائل و مسائل، مشارکت فعال در تصمیم گیری های اجتماعی، توانایی برقراری ارتباط با افراد و قدرت حفاظت از ارزش های اخلاقی و معنوی، بخشی از مزایای سوادآموزی است.

حبیب تراقویی، سرپرست معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، اقدامات اداره کل آموزش و پرورش این استان را برای برطرف بی سوادی در منطقه ها محروم و دور افتاده سیستان وبلوچستان را تبیین نموده که مشروح آن در ادامه می خوانید.

* چه تعداد از افراد بی سواد در استان سیستان و بلوچستان در حال آموزش هستند؟

علیرغم سختی هایی که در سال 99 وجود داشت، به ویژه توسعه کرونا، حدود 9460 نفر در دوره های سوادآموزی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش قرار گرفتند. در دوره آموزش انتقالی 7628 نفر و در دور تحکیم 3860 نفر تحت پوشش هستند. این جامعه آماری از سن 10 تا 49 سال را در برمی گیرد.

* با توجه به توسعه کرونا دوره های آموزشی به چه صورت برگزار می گردد؟

استان سیستان و بلوچستان ویژگی های خاصی دارد و به دلایل تکثر منطقه ها دورافتاده، بخش عمده آموزش سواد به صورت حضوری و با رعایت پروتکل ها انجام می گردد. اما آموزش های تلویزیونی و آموزش های غیرحضوری هم در دستور کار واقع شده است که حدود 10 الی 15 درصد را شامل می گردد. در حال حاضر در حال برگزاری امتحانات نهایی هستیم و به زودی برنامه آموزشی 1400 را شروع می کنیم.

گفتنی است که دوره های آموزش حضوری دارای پایگاه ثابتی نیستند و از مساجد، خانه های آموزش دهنده و هم خانه های سوادآموزان برای برگزاری کلاس ها استفاده می گردد. اخیرا مراکز یادگیری و پایگاه های ثابتی را در هر شهرستان ایجاد کردیم که به صورت کامل در اختیار سوادآموزی قرار خواهد گرفت.

* چه تعداد از بیسوادان یا بازماندگان از تحصیل را در هر سال تحت پوشش قرار می دهید؟

آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان مطابق بخشنامه سازمان نهضت سوادآموزی فعالیت های خود را سازماندهی می نماید. تعداد افراد بی سواد و بازمانده از تحصیل استان بیشتر است. در سال 1400 با رشد 10 درصدی حجم ابلاغی از سوی نهضت سواد آموزی، دوره های سوادآموزی را به 16 هزار و 50 نفر رساندیم. این آمار در دوره تحکیم به 6750 نفر و در دوره انتقال هم به 8860 نفر رسید که در حال ثبت نام و تشکیل کلاس هستند.

* جامعه هدف شما آیا تمامی اقشار و گروه های جامعه را دربرمی گیرد؟

کار مراکز سوادآموزی، جهاد برای ریشه کنی بی سوادی در سطح جامعه است و شامل همه اقشار و گروه ها می گردد حتی کسانی که در زندان هستند. تقریبا برای 1300 نفر از زندانیان بی سواد یا کم سواد تحت پوشش آموزش و پرورش استان، دوره های آموزشی برگزار شده است. زنان روستایی هم اولویت دیگر ما هستند تا از آموزش ها برخوردار شوند.

در امسال با کمیته امداد قرار است طی توافقنامه ای سوادآموزان این کمیته را تحت پوشش قرار دهیم. توافق و همکاری با تمامی دستگاه ها در برنامه سوادآموزی اداره کل واقع شده است.

* اشتیاق مردم و جامعه بیسواد یا کم سواد برای یادگیری و سوادآموزی به چه مقدار است؟

متأسفانه اقبال عمومی در امر سوادآموزی در این استان کمرنگ است. مسائل معیشتی، گرفتاری های شغلی و مشاغل کاذب بعضی از عواملی است که موجب می گردد سوادآموزی در اولویت زندگی افرد نباشد. اما برنامه های تشویقی و رایزنی هایی چون استفاده از ظرفیت شوراها و معتمدین انجام می گردد تا بتوانیم مردم را نسبت به یادگیری سواد علاقه مند نموده و اهمیت این موضوع را برایشان تبیین کنیم.

* کرونا چه چالش هایی در بحث سوادآموزی داشته و چه مسائلی برای شما ایجاد نموده است؟

کرونا پدیده ای بود که همه بخش ها و دستگاه ها را در تمام کشور تحت شعاع قرار داد. حوزه سوادآموزی هم خارج از این حوزه و شرایط نبود و نیست. اغلب کلاس های حضوری با تعطیلات اجباری شرایط کرونایی غیرحضوری شد ولی به یقین اعلام می کنم نتوانست مانع انجام کار ما گردد، البته سختی های متعددی برای ما ایجاد کرد؛ مثلا برگزاری حضوری امتحانات مقدور نیست و این کار ما را سخت نموده است.

* با توجه به شرایط خاص این استان ابتکار شما برای ترویج سوادآموزی چه بوده است؟

ما با استفاده از ظرفیت ادغام معاونت سوادآموزی با آموزش و پرورش طی سال های اخیر توانستیم جامعه فرهنگیان را برای سوادآموزی به یاری بگیریم. چون قادر به جذب نیروی نو برای سوادآموزی نیستیم، از ظرفیت حداکثری جامعه فرهنگیان برای سوادآموزی اولیا دانش آموزان بهره بردیم و توافقنامه ای با فرهنگیان امضا کردیم که بتوانیم با استفاده از ظرفیت آنها 5 هزار و سیصد بیسواد را تحت پوشش قرار دهیم.

*اندازه موفقیت برنامه های سوادآموزی چقدر است؟

موفقیت ها به نسبت مسائل و پراکندگی استان نسبی است اما بین 50 تا 70درصد در انجام آموزش به بیسوادان موفقیت حاصل می گردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 19 شهریور 1400 بروزرسانی: 19 شهریور 1400 گردآورنده: pershinblog.ir شناسه مطلب: 480

به "سوادآموزی برای 16 هزار بیسواد و کم سواد در سیستان و بلوچستان حتی در زندان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سوادآموزی برای 16 هزار بیسواد و کم سواد در سیستان و بلوچستان حتی در زندان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید