پارک قیطریه تهران؛ هرآنچه از یک پارک خوب انتظار دارید!
به گزارش پرشین بلاگ، یکی از پارک های بزرگ و وسیع تهران که در منطقه ای خوش آب وهوا واقع شده و بافت جنگلی دارد، پارک قیطریه است. پارک قیطریه امکانات و تفریحات بسیاری دارد و اگر یک خانواده پرجمعیت با تمامی گروه های سنی مختلف به این پارک بروند، برای هرکدام از آن ها جذابیتی خاص و سرگرم کننده وجود دارد.
بافت جنگلی، زمین های بازی متفاوت، وسایل ورزشی فراوان در نقطه نقطه پارک، تنها بخشی از مواردی است که می توان به آن اشاره نمود.
پارک قیطریه در گذر زمان
به روایت تاریخ، آورده شده که پارک قیطریه تهران متعلق به خواهر تنی ناصرالدین شاه بوده و فرهنگ سرایی که در حال حاضر در پارک می بینید نیز به دستور امیرکبیر ساخته و بنا شده است. بعلاوه در منابعی به اینکه امیرکبیر در این عمارت سکونت داشته نیز اشاره شده، اما در واقعیت چنین نبوده و او در این بنا سکونت نمی نموده است.
در قسمت جنوبی و روبه روی عمارت مجسمه ای از امیرکبیر قرار داده شده که نشانی از ساخته شدن بنا به دستور اوست.
در سال 1356، دکتر غلام رضا نیک پی (شهردار وقت) بخشی از این زمین ها را وقف می نماید و با خرید بخش دیگر آن ها به منظور ایجاد پارک مساحتش را توسعه می دهد. لازم به ذکر است که خود آقای نیک پی نوه دختری شاهزاده ظل السلطان (فرزند ناصرالدین شاه) بوده و قسمتی از این زمین ها به عنوان ارث به او رسیده بوده است.
تنوع گیاهی و مساحت پارک قیطریه
در حال حاضر مساحت این پارک چیزی حدود 122606 مترمربع است و 9 ورودی در جهات مختلف و دورتادور پارک وجود دارد.
اگر در پی محل حدودی قرارگیری پارک از روی نقشه ایم، باید آن را تقریباً بین بزرگ راه صدر، خیابان اندرزگو و در محله قیطریه جست وجو کنیم.
همان طور که گفته شد، این پارک بافتی جنگلی دارد و درختان گوناگونی را می توان در آن دید؛ از درخت گردو، چنار، نارون، بیدمجنون و… گرفته تا بلوط و کاج و اقاقیا و بعلاوه درختچه های دیگری مثل زالزالک، زرشک، گز و… .
امکانات و تفریحات پارک قیطریه
پارک قیطریه تهران یکی از برترین گزینه ها برای قدم زدن، ورزش کردن و سپری کردن اوقات است. پیاده رو و مسیرهای مختلفی که در پارک وجود دارد، هرکسی را وادار می نماید تا چند قدمی را پیاده روی کند و از هوای پاک بوستان لذت ببرد.
گذشته از آن در هر زمانی از روز و شب که وارد این پارک شوید، بسیاری از افراد را خواهید دید که در حال ورزش کردن اند. غیر از بومیان منطقه قیطریه، بسیاری از کسانی که برای ورزش و پیاده روی به این پارک می آیند، از نواحی مختلف منطقه تهران اند.
در جای جای این پارک، سکوها و آلاچیق هایی قرار داده شده تا برای نشستن و گذراندن چند ساعتی از روز، پارک را به گزینه بهتری برای انتخاب تبدیل کند.
در پارک قیطریه، زمین های بازی متعدد، دستگاه های ورزشی مختلف و فراوان، زمین اسکیت، زمین خط کشی شده و مختص بازی بدمینتون و تعداد زیادی تاب و سرسره وجود دارد که در آن ها افرادی را خواهید دید که با رده های مختلف سنی مشغول بازی اند.
زمین اسکیت پارک، کلاس های آموزش اسکیت هم برگزار می نماید که سنین مختلفی را هم در آن جذب می نماید. در قسمتی از پارک میزهای شطرنجی وجود دارد که با آوردن مهره و وسایل لازم خود می توانید از آن ها استفاده نموده و در فضای دل نشین پارک حسابی مشغول بازی شوید.
غیر از تمامی مواردی که در رابطه با تفریحات موجود در پارک نام برده شد، می توان به یک سینما شش بعدی در قسمت جنوب شرقی پارک هم اشاره نمود که مجموعه تفریحاتی را که معرفی کردیم، تکمیل می نماید.
اگر به این پارک بروید، حتما چند ساعتی را در آن جا سپری خواهید کرد، لازم به ذکر است که چندین سرویس بهداشتی هم در قسمت های مختلف پارک وجود دارد.
فرهنگ سرای ملل با مجموعه ای از کارهای هنری و کلاس ها
فرهنگ سرا درون خود پارک قرار گرفته شامل چند قسمت مختلف است که می توان گفت که بیشتر کارهایی که در آن صورت می گیرد، کارهایی فرهنگی هنری است.
بخشی از عمارت فرهنگ سرا را کتابخانه، بخشی دیگر را نگارخانه، نمایشگاه، سالن همایش و… تشکیل داده و افزون بر این موارد باید به کلاس های مختلفی که در آنجا تشکیل می گردد نیز اشاره نمود.
تنوع کلاس ها از کامپیوتر و هنرهای تجسمی گرفته تا هنرهای سنتی و موسیقی، طیف وسیعی را شامل می شوند. می توان تمامی کلاس ها را در سایت این مجموعه به آدرس melal.farhangsara.ir مشاهده کرد و از اطلاعیه های آن ها آگاه شد.
در بخش ورودی فرهنگ سرا نگارخانه ای وجود دارد که چندین آثار هنری در آن قرار داده شده است و شما می توانید به راحتی و بدون پرداخت هزینه از آن ها بازدید کنید. برای نمایش آثار خود نیز می توانید با هماهنگی های لازم اقدام کنید و در صورت موافقت، آن ها را به نمایش بگذارید.
دورتادور عمارت در روزهای مشخصی از هفته، بازارچه های موقتی برگزار می گردد که می توانید آثار فرهنگی و هنری مختلفی مثل دست بند، صنایع دستی و… را ببینید و از آن ها خریداری کنید. البته اگر خود شما در زمینه خاصی فعالیت می کنید، می توانید غرفه اجاره کنید و با شرایطی که در فرهنگ سرا وجود دارد، محصولات خود را عرضه کنید.
عکاسی و شکم گردی در کنار گربه های پارک قیطریه
اگر خیلی آدم شکم گردی اید، باید بدانید که درون پارک، خیلی خوراکی و چیزهای خوردنی پیدا نمی گردد؛ اما اطراف پارک و مخصوصاً سمت خیابان 35متری قیطریه، کلی رستوران و کافه و بستنی فروشی هست که مطابق میل خود می توانید از آن ها خریداری کنید و بعد از آن وارد پارک شوید.
وسعت زیاد پارک، عمارت فرهنگ سرای آن، درخت های متنوع، حوضچه های گوناگون و کلی المان های دیگری که در این پارک وجود دارد، نوید فضایی فتوژنیک را به عکاسان می دهد تا عکس های بسیار زیبا و مجذوب کنندهی را در پارک قیطریه بگیرند.
یکی دیگر از موارد جالبی که در رابطه با این مکان وجود دارد، گربه های پارک قیطریه است که تعداد بسیار زیادی هم دارند و کم نیستند! البته از حیوانات دیگری هم می توان گفت. کلاغ هم یکی دیگر از حیواناتی است که به وفور در این پارک دیده می گردد.
برخی از گربه های این پارک زمانی اهلی بوده اند و بعدها در اینجا رها شده اند. البته درون پارک بنرهایی زده اند که شما را از آوردن گربه های اهلی و رهاکردن آن ها در اینجا منع می نمایند.
این گربه ها خیلی دوست داشتنی اند و اهالی قیطریه هم برای اینکه این موجوات دوست داشتنی راحت تر باشند، خانه هایی مقوایی و یونولیتی در برخی نقاط پارک آماده و برای خوابیدن گربه ها مهیا کردند. برخی از افراد دیگر غذاهای مخصوص گربه را در نقاط مختلف پارک می ریزند و به این شکل به گربه های پارک رسیدگی می نمایند.
از مجذوب کننده ترین اتفاق هایی که در این پارک می افتد، حضور کسانی است که موسیقی می نوازند و سن وسال مختلفی هم دارند… از جوان و پیر به نواختن ساز، خواندن و حتی در برخی مواقع انجام نمایش های خیابانی می پردازند.
آدرس و راه دسترسی
پارک قیطریه در محل قیطریه و در غرب خیابان 35متری و ضلع شمالی خیابان روشنایی قرار گرفته.
اگر با ماشین شخصی به پارک قیطریه می روید، چند روش دسترسی برای شما وجود دارد:
بزرگ راه صدر (مسیر شرق به غرب) وارد قیطریه شوید و دوربرگردان بلوار قیطریه (خیابان 35متری) را دور بزنید، سپس در سمت راست خودتان پارک را مشاهده خواهید کرد.
- بزرگ راه صدر (مسیر غرب به شرق) را به سمت ورودی خیابان کاوه شمال بروید و خیابان کاوه را تا خیابان قیطریه ادامه دهید. پس از ورود به خیابان قیطریه، در انتهای خیابان، به پارک می رسید.
- البته می توانید وارد خیابان قیطریه نشوید و از ادامه بلوار کاوه که به خیابان اندرزگو منتهی می گردد بروید. اندرزگو را به سمت بلوار قیطریه (خیابان 35متری - میدان کتابی) بروید و در ادامه به پارک برسید.
- خیابان شریعتی را به سمت شمال بروید و وارد بلوار صبا شوید، پس از طی کردن بلوار، وارد بلوار کاوه شوید و اولین دوربرگردان آن را به سمت اندرزگو بروید و ادامه مسیر 2 را پیش بگیرید.
اگر هم با وسایل نقلیه عمومی قصد رفتن به پارک قیطریه را دارید، نزدیک ترین ایستگاه مترو به آن، ایستگاه مترو قیطریه خط 1 است. پیاده روی به سمت پارک، حدود 20 تا 30 دقیقه نسبت به سرعت شما زمان بر خواهد بود.
اما برترین راه، استفاده از ون هایی است که روبه روی درب خروجی ایستگاه مترو قیطریه پارک نموده اند. ون هایی که مقصد آن ها چیذر است، مستقیماً از کنار پارک عبور می نمایند و می توانید با سوارشدن آن ها به پارک برسید.
آدرس پارک قیطریه در گوگل مپ
در آخر اگر شما هم به این پارک رفته اید و از آن دیده اید، نظرتان را درباره آن با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: علی بابا