برای زنگ سرگرمی دانش آموزان چی بزاریم؟
به گزارش پرشین بلاگ، معین یک برنامه غذایی مناسب برای ساعات سرگرمی دانش آموزان در مدرسه از دغدغه والدین است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با آغاز فصل درس و مدرسه باید توجه بیشتری به تغذیه دانش آموزان داشته باشید.
بهتر است انتخاب خوراکی ها و موادغذایی را با توجه به مزاج و عادت های غذایی آن ها درنظر بگیریم.
علاوه بر 3 وعده غذایی برای آن ها 2 میان وعده از خوراکی ها و مواد طبیعی مغذی درنظر بگیریم تا بتوانند مواد لازم و مفید برای تمرکز و درس خواندن را فراهم نمایند.
خوراکی های مفید در زنگ سرگرمی
مصرف میوه و سبزی خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و فشار خون بالا را کاهش می دهد.
این مواد غذایی منابع بسیار خوبی از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های A و C و بعلاوه فیبر هستند.
سیب، زردآلو، موز، گیلاس، آلبالو، گریب فورت، انگور، طالبی، کیوی، نارنگی، پرتقال، هلو، آلو، توت فرنگی، هندوانه خوراکی های خوبی هستند.
میوه های خشک و برگه ها مثل کشمش، برگه هلو و زردآلو و سایر میوه های خشک شده به خصوص اگر بدون شکر باشند، جایگزین های مناسبی برای میوه هستند که دانش آموزان می توانند به راحتی آن ها را در زمان های سرگرمی در مدارس میل نمایند.
مخلوط آب میوه ها یا آب میوه به همراه خود میوه یا مخلوط میوه و شیر انتخاب های متنوع دیگری هستند. مصرف آب میوه های موجود در بازار به علت شکر زیاد و افزودنی های دیگر توصیه نمی گردد.
چه سبزی هایی را می توان به صورت خام یا همراه با چاشنی های مختلف مصرف کرد؟
هویچ کوچک یا خلالی شده، خیار، ساقه های کرفس، نخود فرنگی، لوبیا سبز، سیب زمینی آب پز و گوجه فرنگی نمونه های خوبی از سبزی ها هستند که به تنهایی داخل ساندویچ های خانگی مصرف می شوند.
بهتر است از چاشنی های کم چرب به جای انواع سس های گوجه فرنگی یا سس مایونز که عمدتا حاوی چربی زیادی هستند، استفاده گردد؛ بچه ها سالاد سبزی ها را بهتر می پذیرند.
در رژیم غذایی دانش آموزان معمولا مقادیر زیادی فرآورده های غلات (گندم، جو، برنج و ...) وجود دارد، اما اغلب این فرآورده ها شامل شیرینی ها، کیک های صبحانه، غلات شیرین شده و غلات تصفیه شده دیگر است که قند و چربی زیادی دارند و مصرف بی رویه آن ها سبب اضافه وزن می گردد.
سعی کنید غلات کامل را در اختیار بچه ها و نوجوانان خود قرار دهید، زیرا نسبت به غلات تصفیه شده، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارند.
نان سنگک و ماکارونی سبوس دار نمونه هایی از محصولات تهیه شده از غلات کامل هستند.
لبنیات منابع بسیار خوب کلسیم هستند که در محکم سازی استخوان ها به ویژه در دوران رشد اهمیت بسیار دارند.
به همین علت باید توجه خاصی به این دسته مواد در رژیم غذایی روزانه بچه ها و نوجوانان کنیم.
از آنجا که اندازه چربی های اشباع در محصولات لبنی بالا است توصیه می گردد از محصولات لبنی پرچرب استفاده نگردد.
شیر، ماست و انواع پنیر به همراه نان از میان وعده های مناسب برای دانش آموزان هستند.
بادام زمینی، پسته، بادام، گردو و فندق میان وعده های مناسبی هستند و در عین حال از کالری قابل توجهی برخوردارند.
یک مشت کوچک از این مواد، میان وعده بسیار مناسبی خواهد بود. در بچه ها و نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق باید در مصرف مغز ها احتیاط کرد. بهتر است از مغز های شور استفاده نگردد.
سالم ترین نوشیدنی چیست؟
آب سالم ترین نوشیدنی است، زیرا تشنگی را برطرف می نماید و قند یا کالری اضافه ندارد.
شیر های کم چرب و آب میوه های طبیعی نیز بسیار مناسب اند.
بسیاری از آب میوه های موجود در بازار کالری بالایی دارند و به علت ایجاد اضافه وزن و پوسیدگی دندان ها، مصرف آن ها توصیه نمی گردد.
شیر های طعم دار مثل شیر کاکائو، شیر قهوه، شیر توت فرنگی، و شیر موز نیز به علت شکر اضافه ای که دارند سبب پوسیدگی دندان و اضافه وزن می شوند و تا زمانی که تمایل به مصرف شیر ساده وجود دارد، مصرف آن ها توصیه نمی گردد.
استفاده از میان وعده های غیر خانگی برای دانش آموزان مانند انواع کیک و بیسکوییت، آبمیوه صنعتی، شکلات و آبنبات و ... تعداد دفعات استفاده در هفته را کاهش دهید و تا حد امکان از لقمه های سالم و تازه خانگی بهره ببرید.
پیشنهاد برای میان وعده دانش آموزان
خشکبار، خرما و انواع مغزها:پسته، بادام، گردو، بادام زمینی، بادام هندی، فندق، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، کشمش، آجیل سویا و خرما (بسته بندی شده)، انواع میوه خشک، برگه ها و...
شیر و فرآورده های آن: انواع شیر، انواع ماست، کشک، پنیر (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و.
نوشیدنی: آب میوه های طبیعی و دوغ بدون گاز (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و ...
میوه: سیب، نارنگی، پرتقال، موز و ... (شسته شده و ضد عفونی شده و وکیوم شده در بسته بندی یک نفره)
بیسکویت، کیک و کلوچه: انواع بیسکویت، کیک و کلوچه (ترجیحا از انواع غنی شده، سبوس دار و تهیه شده با روغن دارای اسید چرب با ترانس زیر 10 درصد) و ...
لقمه سالم: نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و کره و عسل، نان و تخم مرغ پخته (نان ترجیحا سبوس دار) و ...
غذا های پخته: انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شله زرد، سمنو، فرنی، شیربرنج و ..
منبع: فرارو