طرز تهیه دمپختک؛ از غذاهای اصیل و ساده ایرانی

به گزارش پرشین بلاگ، دمپختک از آن دست غذاهای ساده و اصیل ایرانی است که پای ثابت سفره بیشتر خانه ها است، به خصوص که با ترشی و سالاد طعمی فوق العاده پیدا می کند.

طرز تهیه دمپختک؛ از غذاهای اصیل و ساده ایرانی

دمپختک یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف کشور به شکل های مختلفی پخته می شود. این غذای ساده و سریع که شباهت زیادی به استانبولی دارد، برای هر فصلی از سال مناسب است و از آنجا که بیشتر به صورت کته آماده می شود و مواد با هم پخته می شوند، خواص برنج و مواد غذایی آن باقی می ماند. رایج ترین نوع دمپختک، دمپختک گوجه است؛ گرچه هرکس بر اساس ذائقه و سلیقه خود از باقالی، شوید، مرغ یا گوشت (ترجیحا ماهیچه یا گردن) و… استفاده می کند.

به عنوان مثال، دمپختک بوشهری که به لخلاخ معروف است، با موادی همچون لوبیا چشم بلبلی، گشنیز و شنبلیله، سیر و تمر هندی و ماهی تهیه می شود. دمپختک شیرازی از کلم برگ، عدس، هویج و سبزی معطر تشکیل شده است. استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این امر مستثنا نیست و دمپختک به عنوان یکی از غذا های محلی آن به ثبت ملی رسیده است. برای آشنایی با طرز تهیه دمپختک با این مقاله همراه باشید.

همه چیز درباره دمپختک:

  • طرز تهیه دمپختک باقالی تهرانی
  • طرز تهیه دمی باقالی با شوید
  • طرز تهیه دمپخت ماش
  • طرز تهیه دمپختک شیرازی
  • طرز تهیه دمپخت ماهی بوشهری
  • طرز تهیه دمپختک با گوجه
  • طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ
  • طرز تهیه دمپختک با نیمرو
  • طرز تهیه دمپخت درشته
  • طرز تهیه دمپخت کلم کازرونی
  • طرز تهیه دمپختک لوبیا چشم بلبلی
  • طرز تهیه دمپخت میگو
  • خواص دمپختک
  • طعم دمپختک

دمپختک باقالی تهرانی

دمپختک باقالی یا دمی زردک از غذاهای سنتی مردم تهران است که جزو ساده ترین غذاهای ایران به شمار می رود و با کمترین مواد اولیه یعنی برنج، زردچوبه و باقلا زرد خشک تهیه می شود. دمی زردک شکل های مختلفی دارد و می توان به جای باقلای خشک، از حبوباتی همچون عدس، ماش و لوبیا چشم بلبلی استفاده کرد.

مواد لازم برای 3 تا 4 نفر:

  • 2 پیمانه برنج
  • یک پیمانه باقالی زرد خشک (لپه باقالی یا باقالی دمپختک)
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک باقالی تهرانی

1. ابتدا پیازها را نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

2. لپه باقالی را به آن اضافه کنید و خیلی مختصر تفت دهید تا مانع از له شدن باقالی شود؛ اما مراقب باشید که نسوزد.

3. زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را در غذا بریزید و برای مدت حدود یک دقیقه تفت دهید.

4. در این مرحله نوبت به افزودن برنج می رسد که باید همراه با آب به بقیه مواد اضافه کنید. مقدار آب در حدی باشد که به مقدار یک بند انگشت روی برنج را بگیرد.

5. این مخلوط را هم بزنید و به آن نمک و روغن مایع اضافه کنید. حرارت را میانه رو به زیاد کنید و وقتی آب جوش آمد، آن را روی حرارت میانه بگذارید و پس از کشیده شدن آب برنج، حرارت را ملایم کنید. روی آن دم کنی قرار دهید و اجازه دهید تا مثل کته دم بکشد.

6. حالا که با طرز تهیه دمی باقالی تهرانی آشنا شدید، می توانید آن را تهیه کرده و در کنار ترشی، ماست یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.

نکته های تهیه دمپختک باقالی

  • از آنجا که در طرز تهیه دمی باقلا از رب گوجه فرنگی استفاده نمی شود و رنگ آن به زردچوبه وابسته است، پس در مصرف آن دست ودلباز باشید.
  • باقالی خشک را از سه تا چهار ساعت قبل خیس کنید.
  • برای طعم بهتر غذا می توانید از ترکیب کره و روغن برای تفت دادن پیازها استفاده کنید.
  • در طرز تهیه دمی باقالی، نسبت برنج و باقالی باید همیشه دو به یک باشد.
  • مقدار آبی که برای پخت برنج استفاده می کنید، باید یک پیمانه بیشتر از مقدار کل برنج باشد.
  • نمک غذا را بچشید که بی نمک نباشد؛ اما یادتان باشد که غذا نباید خیلی خوش نمک باشد؛ زیرا وقتی آب برنج تمام می شود، طعم شورتری پیدا می کند.
  • دمپختک را ترجیحا با برنج ایرانی بپزید تا عطروطعم بهتری بگیرد.
  • برای پخت دمپختک یا برنج کته نباید موقع جوشیدن، آن را هم بزنید؛ زیرا این کار باعث خردشدن برنج می شود.

دمی باقالی با شوید

مواد لازم برای 3 نفر:

  • 200 گرم باقالی زرد خشک
  • دوسوم پیمانه شوید خشک یا 150 گرم شوید تازه
  • 2 پیمانه برنج
  • 2 عدد پیاز میانه
  • 3 حبه سیر یا 5 شاخه سیر تازه
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • نمک و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دمی باقالی با شوید

1. برنج را همراه با آب و نمک به مدت یک ساعت بخیسانید.

2. اگر از شوید تازه استفاده می کنید، آن را خرد کنید. سیر تازه را نیز خرد کنید.

3. باقالی را از قبل برای سه تا چهار ساعت خیس کنید و سپس همراه با آب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا نیم پز شود.

4. پیاز نگینی را در مقداری روغن روی حرارت کم تفت دهید تا نرم شود. سپس به آن زردچوبه و سیر را اضافه کنید و تفت دهید.

5. در این مرحله نوبت به افزودن نمک، شوید و باقالی نیم پز است که باید تفت مختصری بخورند.

6. آب برنج را دور بریزید و آن را به باقی مواد بیفزایید. سپس به آن آب اضافه کنید، در حدی که یک بند انگشت آب روی برنج باشد که حدود 1.5 تا دو سانتی متر می شود.

7. در ظرف را نگذارید و اجازه دهید که با حرارت میانه بپزد تا آب آن جذب شود. حالا مواد را کمی مخلوط کرده و حرارت را کم کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید. اجازه دهید دمی باقالی در مدت 45 دقیقه دم بکشد.

دمپخت ماش

دمپخت ماش را می توانید به تنهایی میل کرده یا در کنار آن گوشت یا مرغ سرو کنید. طرز تهیه دمپخت ماش شبیه ماش پلو است و شهرهای مختلف این غذای خوشمزه را به روش خاص خود تهیه می کنند؛ با این حال این طور به نظر می رسد که اصالت این پلوی گیاهی به استان چهارمحال و بختیاری برمی شود. تهیه این غذا کاملا سلیقه ای است و می توانید در آن گوجه یا هویج بریزید. این غذا به خاطر وجود ماش حاوی فیبر، پروتئین و... است و نقش بسزایی در سلامتی دستگاه گوارش و کاهش پوکی استخوان دارد.

مواد لازم برای 3 نفر:

  • 2 پیمانه برنج
  • یک پیمانه ماش
  • یک عدد پیاز میانه
  • یک قاشق غذاخوری زردچوبه
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت ماش

1. ماش را به مدت هشت تا 10 ساعت خیس کرده و بعد آن را آبکشی کنید.

2. پیاز نگینی خردشده را در کمی روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و حدود 30 ثانیه تفت دهید.

3. ماش خام را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هنگام پخت، پوست آن جدا نشود؛ ضمن اینکه طعم پیاز و زردچوبه به خورد آن برود.

4. حدود یک پیمانه آب ولرم روی مواد بریزید و وقتی جوش آمد، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که ماش با شعله ملایم بپزد و آب آن کاملا تبخیر شود.

5. برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن را با چهار پیمانه آب و کمی نمک روی شعله زیاد قرار دهید و وقتی آب برنج رو به اتمام بود، ماش و پیازداغ را به آن بیفزایید. پس از کشیده شدن آب برنج، زیر قابلمه را کم کنید و روی آن دم کنی بگذارید.

6. اگر ماش پلو را ساده نوش جان می کنید، می توانید چند عدد خرما در روغن تفت دهید و دمپخت را با خرما و نیمرو سرو کنید.

نکته های تهیه دمپخت ماش

  • برای تهیه دمپخت ماش با گوشت چرخ کرده می توانید مقداری گوشت را با پیاز تفت دهید و باقی مراحل را طبق روش ذکرشده انجام دهید.
  • در صورت تمایل می توانید کمی رب گوجه یا گوجه فرنگی را همراه زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا دمپخت قرمزرنگی داشته باشید.
  • اگر هنگام دم کشیدن برنج، از زیره استفاده کنید، عطروبوی دمپخت ماش دوچندان می شود.
  • دمپخت ماش در کنار مرغ، ماهیچه، گوشت تکه ای و حتی تن ماهی حسابی می چسبد.

دمپختک شیرازی

دمپختک شیرازی با انواع گوشت (مرغ، گوسفند یا گوساله)، برنج، پیاز، سیر، کلم برگ یا کلم قمری، هویج، عدس، سبزیجات، لوبیا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه می شود. این غذای لذیذ را می توانید در دورهمی های خانوادگی و حتی مهمانی های مجلسی سرو کنید. از آنجا که این دمپختک طعم فوق العاده ای دارد، در دیگر شهرهای ایران نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

دمپختک شیرازی را می توانید بدون گوشت بپزید و از طعم یک غذای گیاهی ایرانی لذت ببرید. این غذا که سرشار از ویتامین و مواد معدنی است، مانع از بروز انواع بیماری ها می شود و به خاطر اینکه غذایی سالم و مقوی است، گزینه ای عالی برای رژیم غذایی بچه ها یا افراد مسن به شمار میرود.

دمپخت ماهی بوشهری (لخلاخ)

مواد لازم برای 3 نفر:

  • 400 گرم ماهی
  • 300 گرم شوید و گشنیز خردشده
  • 2 پیمانه برنج
  • 150 گرم لوبیا چشم بلبلی
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • سه حبه سیر بزرگ
  • یک هشتم قاشق چای خوری دارچین
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • یک قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت ماهی بوشهری

1. ابتدا لوبیا چشم بلبلی را بپزید.

2. پیاز خردشده را تفت دهید و وقتی که نرم و طلایی شد، دارچین و پودر تخم گشنیز را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا عطروبوی آن بلند شود.

3. حالا سیر رنده شده، زردچوبه و نمک و فلفل را بیفزایید و هم بزنید تا سیر نسوزد.

4. سبزی خردشده را نیز به باقی مواد اضافه کنید و تفت دهید.

5. در این مرحله ماهی را همراه با مقداری آب (حدود 3.5 پیمانه آب) در تابه بریزید و در آن را بگذارید تا ماهی بپزد. برای تهیه این غذا می توانید از ماهی سنگسر، هامور، شیر، سرخو، جَش و غیره استفاده کنید.

6. پخت ماهی خیلی سریع است و حدودا در 20 دقیقه می پزد.

7. ماهی را از تابه درآورید. برنجی که از دو تا سه ساعت قبل با نمک خیس کرده اید و همین طور لوبیا پخته را در آب ماهی بریزید و اجازه دهید تا بپزد و آب آن کشیده شود.

8. وقتی آب برنج تمام شد، ماهی را روی برنج قرار دهید و در تابه را بگذارید تا دم بکشد. در صورت تمایل می توانید ابتدا تیغ های ماهی را بگیرید و بعد آن را روی برنج بگذارید.

دمپختک با گوجه

مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:

  • 3 پیمانه برنج
  • 2 عدد سیب زمینی میانه
  • یک عدد پیاز میانه
  • 8 عدد گوجه فرنگی
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک با گوجه

1. ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت بدهید تا نرم شود.

2. سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و با پیاز تفت دهید.

3. گوجه فرنگی را درشت خرد کنید. در صورت تمایل می توانید ابتدا پوست آن را بگیرید و بعد خرد کنید. برای پوست کردن گوجه فقط باید با چاقو روی آن یک علامت بعلاوه ایجاد کنید و برای یک تا دو دقیقه در آب جوش بگذارید و سپس فورا به آب سرد منتقل کنید.

4. گوجه فرنگی را به سیب زمینی و پیازها بیفزایید و اجازه دهید که کمی سرخ شود. در ادامه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در غذا بریزید و کمی تفت دهید تا بومی خامی رب و زردچوبه از بین برود.

5. حالا نوبت به افزودن برنج خیس خورده به باقی مواد است. پس اینکه همه مواد را با هم مخلوط کردید، روی آن آب بریزید، در حدی که به مقدار یک بند انگشت روی آن آب باشد.

6. نمک و روغن را نیز در همین مرحله به برنج اضافه کنید و اجازه دهید که آب برنج جوش بیاید. حرارت گاز را روی میانه بگذارید و وقتی آب برنج کشیده شد، روی آن دم کنی قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم دم بکشد.

7. طرز تهیه دمپختک سیب زمینی یا همان دمپختک گوجه بسیار ساده است که در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را تهیه کنید.

دمپختک شوید با مرغ

مواد لازم برای 2 نفر:

  • 2 پیمانه برنج
  • 2 تکه مرغ
  • یک عدد پیاز
  • شوید به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ

1. ابتدا مرغ را همراه با یک عدد پیاز و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه بپزید.

2. برنج را از دو تا سه ساعت قبل با مقداری نمک خیس کنید و بعد آب آن را دور بریزید. آب مرغ را صاف کنید و برنج را در آن بپزید. مقدار آب غذا باید به مقدار ای باشد که یک بند انگشت آب روی برنج قرار بگیرد. پس اگر آب مرغ کم بود، به مقدار لازم آب به برنج اضافه کنید.

3. نمک آن را بچشید که کم نباشد و مقداری روغن و شوید در آن بریزید و مخلوط کنید.

4. اجازه دهید که برنج با حرارت میانه رو به زیاد بپزد تا اینکه آب آن تمام شود.

5. حالا مرغ ریش شده یا تکه ای را وسط برنج قرار دهید و برنج را از اطراف روی مرغ ها بریزید. حرارت را کم کنید و در تابه را دم کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.

6. از آنجا که شوید روغن زیادی به خود جذب می کند، در صورت خشک بودن غذا می توانید هنگام سرو مقداری روغن یا کره روی آن بدهید و با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.

نکته تهیه دمپختک شوید با مرغ

  • دمپختک شوید را می توانید با گوشت قرمز نیز تهیه کنید که برای این منظور بهتر است گوشت گردن یا ماهیچه را بپزید و مراحل ذکرشده برای مرغ را انجام دهید.

دمپختک با نیمرو

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 3 پیمانه برنج
  • یک پیمانه سرپر باقالی زرد
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • یک قاشق چای خوری زردچوبه
  • تخم مرغ به تعداد افراد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک با نیمرو

1. باقالی را از یک ساعت قبل خیس کنید و بعد آب آن را دور بریزید و باقالی را بپزید؛ البته در حدی که تقریبا نیم پز شود.

2. یک عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و بعد سرخ کنید. سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی تفت دهید تا خامی آن از بین برود.

3. برنج را همراه با نمک و روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا جوش بیاید. مقدار آب در حدی باشد که برای برنج کته در نظر می گیرید.

4. قبل از اینکه آب برنج تمام شود، باقالی نیم پز، پیازداغ و زردچوبه را به آن بیفزاید و به آرامی هم بزنید تا باقالی ها له نشوند.

5. پس از اینکه آب برنج تمام شد، آن را دم بگذارید و در آخر روی آن کره یا روغن محلی بریزید.

6. بعد از کشیدن دمپختک در ظرف موردنظر می توانید برای هر نفر یک عدد نیمرو که زرده آن تقریبا عسلی است، روی برنج قرار دهید و سرو کنید.

دمپخت درشته

درشته (بلغور گندم یا گمنه) از غذاهای محلی خوزستان است که به شکل های مختلفی درست می شود.

مواد لازم برای 4 تا 5 نفر:

  • 2 پیمانه بلغور گندم
  • یک پیمانه برنج شکسته
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • 2 عدد گوجه فرنگی میانه
  • یک عدد سیب زمینی
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت درشته

1. ابتدا درشته را پاک کرده و سپس خیس کنید.

2. پیاز خردشده را در مقداری روغن سرخ کنید و وقتی طلایی شد، گوجه خردشده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که گوجه ها با حرارت ملایم بپزند.

3. در ادامه زردچوبه، فلفل و رب گوجه را بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

4. حالا دو لیوان آب در آن بریزید و وقتی جوش آمد، زیر آن را کم کنید تا مقداری غلیظ شود.

5. سیب زمینی را به صورت مکعبی ریز خرد کنید و همراه با بلغور در سس گوجه بریزید تا با حرارت ملایم بپزند. در قابلمه را دم کنی بگذارید.

دمپخت کلم کازرونی

دمپخت کلم کازرونی را می توانید به صورت آبکشی و دمی (کته) تهیه کنید.

مواد لازم برای 5 نفر:

  • 700 گرم گوشت قیمه ای
  • 4 پیمانه برنج
  • یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی
  • 500 گرم ترخون پاک شده یا یک چهارم پیمانه ترخون خشک
  • 200 گرم شوید تازه
  • یک عدد کلم برگ میانه
  • یک قاشق چای خوری رب گوجه فرنگی
  • یک عدد پیاز درشت
  • 3 حبه سیر
  • نمک، فلفل و زعفران دم کرده به مقدار لازم

طرز تهیه دمپخت کلم کازرونی

1. لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک بپزید.

2. برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید.

3. کلم برگ را خرد کنید و همراه پیاز خلالی در روغن تفت دهید.

4. در ادامه نوبت به افزودن گوشت قیمه ای می رسد که باید با کمی پودر دارچین، نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده و رب گوجه فرنگی به کلم و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییررنگ دهد.

5. مقداری آب در غذا بریزید و بگذارید تا گوشت بپزد.

6. سپس لوبیا چشم بلبلی پخته، سیر خردشده، شوید، ترخون تازه خردشده یا ترخون خشک را با بقیه مواد مخلوط کنید.

7. برنج خیس خورده را به روش آبکشی بپزید و بعد مواد غذا را مثل پلوی مخلوط، لابه لای برنج بدهید.

8. حالا مقداری روغن روی برنج بریزید و آن را دم کنید.

9. وقتی برنج دم کشید، می توانید بسته به ذائقه تان روی آن روغن حیوانی یا کره بریزید تا خوش عطروبو شود.

نکته تهیه دمپخت کلم کازرونی

  • برای اینکه غذا را به صورت دمی تهیه کنید، گوشت و پیاز و ادویه ها را تفت دهید و سپس آب در آن بریزید تا بپزد. در ادامه سیر و شوید را در کمی روغن تفت دهید و بعد آن را به مایه گوشتی اضافه کنید. نمک و فلفل غذا را تنظیم کنید. بعد ترخون را در آن بریزید و وقتی دو تا سه جوش خورد، برنجی که از دو ساعت قبل خیس کرده اید، همراه با مقداری روغن به باقی مواد بیفزایید و مخلوط کنید. اگر به مقدار یک بند انگشت، آب روی برنج نبود، می توانید مقداری آب در آن بریزید. آن را به روش برنج کته دم کنید.

دمپختک لوبیا چشم بلبلی

دمپختک لوبیا چشم بلبلی از جمله غذاهای ساده مناسب گیاه خواران است.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 3 پیمانه برنج
  • یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی
  • 2 پیمانه شوید خردشده
  • 5 پیمانه آب
  • نصف پیمانه روغن
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک لوبیا چشم بلبلی

1. لوبیا چشم بلبلی را از 12 ساعت قبل در آب خیس کرده و در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. سپس لوبیا را با آب و کمی نمک بپزید.

2. برنج را بشویید و با پنج پیمانه آب و مقداری نمک برای دو ساعت خیس کنید و سپس آب برنج را دور بریزید. حالا برنج را همراه با نمک و مقداری روغن روی حرارت قرار دهید تا آب برنج بجوشد.

3. بدون اینکه در قابلمه را بگذارید، اجازه دهید که برنج روی حرارت میانه بجوشد. وقتی بیشتر آب برنج تبخیر شد، لوبیای پخته و شوید خردشده را به برنج اضافه و مخلوط کنید.

4. زمانی که آب برنج به طور کامل کشیده شد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و برای دم کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.

دمپخت میگو

مواد لازم برای 4 نفر:

  • 2 پیمانه برنج
  • 500 گرم سبزی پاک نکرده (گشنیز و شوید)
  • دو قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
  • 300 گرم میگو
  • زردچوبه، ادویه پلویی، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • یک عدد پیاز میانه
  • سه حبه سیر

طرز تهیه دمپخت میگو

1. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود.

2. گشنیز و شوید را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. سپس زردچوبه، ادویه پلویی، نمک و فلفل و سیر خردشده را در غذا بریزید و تفت دهید تا عطروبوی آن ها بلند شود.

3. در مرحله بعد میگوها را اضافه کنید و همراه با باقی مواد تفت دهید.

4. تمر هندی را در یک لیوان آب خیس کرده و بعد آن را از صافی رد کنید. حالا یک لیوان آب تمبر هندی را به بقیه مواد بیفزایید.

5. در آخر نوبت به افزودن برنج همراه با دو لیوان آب است. در صورتی که آب کم بود، می توانید مقداری بیشتری آب در آن بریزید.

6. برنج را به روش کته درست کرده و نوش جان کنید.

خواص دمپختک

در صورتی که دمپختک با باقلا یا ماش، شوید، گوشت مرغ یا گوشت قرمز همراه شود، خواص بی نظیری برای بدن خواهد داشت. این دمپختک حاوی انواع ویتامین های A ،C ،D ،E و گروه ویتامین های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا 3 و غیره است. خواص متعدد دمپختک عبارت اند از:

  • استحکام استخوان ها و دندان ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D
  • بهبود عملکرد سیستم عصبی شادی و نشاط و رفع اضطراب و افسردگی در اثر وجود ویتامین B12 و اسید چرب امگا 3
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بدن در برابر بیماری های مختلف به ویژه انواع سرطان ها به خاطر وجود ویتامین های A ،C و E
  • بهبود آرتروز در نتیجه سلنیوم موجود در دمپختک
  • افزایش تعداد گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی به واسطه وجود ویتامین B12، آهن و اسید فولیک
  • تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن به علت پروتئین بالای غذا
  • مؤثر در شادابی و طراوت پوست و مو

طعم دمپختک

دمپختک یا دمی باقالی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد و غذای نسبتا ارزانی محسوب می شود. در نتیجه این غذای لذیذ مناسب زوج های جوان است که در پی یک غذای بی دردسر و ساده هستند؛ فقط کافی است طرز تهیه دمی باقالی برای دو نفر را یاد بگیرند و تا سالیان سال آن را در رژیم غذایی خود داشته باشند.

همان طور که دیدید، دمپختک را می توانید با مواد اولیه ساده در دسترستان تهیه کنید و آن را به صورت دمی ساده برای دورهمی های خانوادگی تدارک ببینید و لذت خوردن یک وعده غذای ساده گیاهی را برای عزیزانتان به ارمغان آورید. در صورت تمایل می توانید تنوعی به آن بدهید و دمپختک را با گوشت، مرغ یا تن ماهی سرو کنید که حسابی مجلسی و اشتهابرانگیز می شود.

اگر دستی در آشپزی دارید و از این هنر فوق العاده لذت می برید، این بار که هوس دمپختک کردید، حتما از فرایند کارتان عکاسی کنید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، آن ها را با ما به اشتراک بگذارید. ضمن اینکه می توانید نظر و تجربه خود را در پایین این مقاله از خبرنگاران برای کاربران ما بگویید.

منبع: کجارو / yjc.ir / irancook.ir / نمناک / cheftayebeh.ir / instagram.com / / cookpad.com / cookpad.com
انتشار: 7 خرداد 1401 بروزرسانی: 7 خرداد 1401 گردآورنده: pershinblog.ir شناسه مطلب: 739

به "طرز تهیه دمپختک؛ از غذاهای اصیل و ساده ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپختک؛ از غذاهای اصیل و ساده ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید