قرص آهن را زیادی نخورید
به گزارش پرشین بلاگ، خبرنگاران/خراسان جنوبی یک متخصص بیماری های داخلی گفت: از عوارض مصرف قرص آهن می توان به تغییر رنگ مدفوع و درد و سوزش معده اشاره نمود که در آغاز مصرف شدیدتر بوده و در ادامه از شدت آن کاسته می گردد.
علیرضا محمودی راد در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: قرص آهن(فروس سولفات) در درمان و پیشگیری آنمی و فقر آهن استفاده می گردد.
وی اضافه نمود: اصلی ترین ماده برای ساخت گلبول قرمز و هموگلوبین ، آهن است و با مصرف آن در طی یک هفته اول علائم کم خونی نظیر تپش قلب و خلق تحریک پذیر بهتر می گردد.
این متخصص بیماری های داخلی بیان نمود: از عوارض مصرف آن می توان به تغییر رنگ مدفوع و درد و سوزش معده اشاره نمود که در آغاز مصرف شدیدتر بوده و در ادامه از شدت آن کاسته می گردد.
محمودی راد ادامه داد: دوز مصرف آن روزانه حدود یک تا سه قرص بوده که اندازه دقیق آن به وسیله پزشک باید مشخص گردد؛ مکمل دیگری که در کم خونی ها بویژه تالاسمی و آنمی مگالوبلاستیک استفاده می گردد، اسیدفولیک است.
وی با بیان اینکه اسید فولیک در بلوغ نهایی گلبول قرمز نقش دارد، توضیح داد: بعلاوه مصرف اسیدفولیک به وسیله خانم باردار،از نواقص عصبی جنین جلوگیری می نماید؛ دوز مصرف آن،روزانه یک قرص بوده که اندازه دقیق آن باید به وسیله پزشک معالج مشخص گردد.
این متخصص بیماری های داخلی با اشاره به علائم بیماری غلظت خون و علت این بیماری، اظهار کرد: غلظت خون یعنی بخش گلبول های قرمز، چند درصد از خون کامل را اشغال نموده است.
محمودی راد بیان نمود: در زنان، اگر اندازه هموگلوبین بین 12 تا 16(48-36 درصد) و در مردان بین 14 تا 18(42-56 درصد) باشد طبیعی است؛ اصطلاح غلظت خون را زمانی به کار می بریم که از عدد 52 در زنان و از عدد 56 در مردان اندازه گلبول های قرمز خون تجاوز کند و در این صورت بیمار دچار غلظت خون شده است.
وی اضافه نمود: علت اولیه این است که استخوان بدون هیچ محرکی از بیرون، خود به خود رفتار آنارشیستی نشان داده و آغاز به فراوری گلبول قرمز می نماید که به آن پلی ستمی می گویند.
محمودی راد بیان نمود: علت ثانویه این سات که بین 90 تا 95 درصد از کسانی که با غلظت خون به متخصص مراجعه می نمایند افرادی هستند که غلظت خون ثانویه دارند و این موضوع زمانی اتفاق می افتد که اکسیژن کافی به بافت های بدن نرسد.
وی بیان نمود: با کمبود اکسیژن در بدن، هورمونی به نام اریتروپویتین از کلیه ترشح می گردد که این هورمون، مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحریک می نماید تا بتواند کمبود اکسیژن رسانی به بافت های بدن را با افزایش فراوری گلبول های قرمز جبران کند.
علائم غلظت خون چیست؟
این متخصص بیماری های داخلی اظهار کرد: علائم غلظت خون؛ سردرد، درد گردن، تنگی نفس، اختلالات بینایی، ضعف و بی حالی، قرمزی وریدهای چشم، خارش های پوستی، خواب رفتن دست، پا و انگشتان است.
محمودی راد در پاسخ به این سوال که آیا افتادگی دریچه میترال خطرناک است، توضیح داد: پرولایس یا افتادگی دریچه میترال هنگامی روی می دهد که دریچه بین دهلیز و بطن چپ به طور صحیح بسته نمی گردد.
وی بیان نمود: درصورت وخیم شدن بیماری، به علت برگشت خون به سمت دهلیز، جریان خون در نقاط دیگر بدن کاهش می یابد؛ در نتیجه قلب کوشش می نماید پمپاژ خون را با قدرت بیشتری انجام دهد و این اتفاق منجر به نارسایی قلبی می گردد؛ البته افتادگی دریچه میترال معمولا خطری ندارد و به ندرت شاهد این موارد هستیم.
محمودی راد اظهار کرد: علت اصلی این اختلال هنوز مشخص نیست اما عوامل ارثی، اندازه غیرطبیعی قلب و صدمه به بافت های دریچه میترال در بروز آن موثرند؛ افتادگی دریچه میترال اغلب علائمی ندارد ولی نشانه هایی مانند تپش قلب، درد قفسه سینه، اضطراب، سر دردهای میگرنی و خستگی در مبتلایان شایع است.
وی بیان نمود: راه های تشخیص افتادگی دریچه میترال معاینه پزشک و انجام اکوی قلبی است و در صورت احتیاج به منظور کاهش تپش قلب دارودرمانی انجام می گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا