روش پخت آش دوغ اصیل سرعین اردبیل
به گزارش پرشین بلاگ، طرز تهیه آش دوغ ویژه اهالی سرعین اردبیل کمی متفاوت تر است. پیشنهاد می کنیم آن را برای افطار تهیه کنید و از خوردن این غذای مقوی و سالم و لذیذ لذت ببرید.
آش دوغ از غذا های سنتی در ادربیل است که هواداران زیادی در دیگر شهر ها دارد. این آش زودتر از باقی آش ها جا می افتد و می تواند انتخاب خوبی برای غذای ساده افطار در ماه مبارک رمضان باشد.
مواد لازم
نخود پخته شده یک پیمانه
سبزی آش شامل گشنیز، جعفری، تره، اسفناج، ترخون و برگ سیر 500 گرم
تخم مرغ یک عدد
آرد دو قاشق غذا خوری
برنج خیس خورده یک پیمانه
دوغ محلی ترش 3 لیتر
پیاز یک عدد
سیرتازه 4 حبه
طرز تهیه
ابتدا یک عدد پیاز درشت را خرد نموده و با کمی روغت تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ گردد. چهار حبه سیر را رنده نموده و به پیاز ها اضافه می کنیم. یک پیمانه برنج را که سه ساعت و بدون نمک خیس خورده را با کمی آب به مواد اضافه می کنیم تا جوش بیاید.
3 لیتر دوغ را با فاصله و کم کم اضافه میکنیم. یک عدد تخم مرغ، آرد و کمی آب را در کاسه ای هم می زنیم و به مواد اضافه می کنیم و چند دقیقه ای هم می زنیم.
صبر می کنیم تا برنج آش نیم پز گردد. بعد از این مرحله سبزی خرد شده را داخل قابلمه می ریزیم. بعد از این که سبزی ها همراه با مواد دیگر آش پخته شدند یک پیمانه نخود را به آن اضافه می کنیم.
نکته هایی برای لذیذتر شدن آش دوغ
- برای خوش عطر شدن آش حتما از برگ سیر تازه و ترخون بهره ببرید.
- سعی کنید دوغ ترش تهیه کنید.
-برای ادویه می توانید از نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کم بهره ببرید.
-بعد از اضافه کردن آرد و تخم مرغ چند دقیقه ای آش را هم بزنید تا به این شکل از بریده شدن دوغ در مواد جلوگیری کنید.
-بعد از اضافه کردن نخود کمی به مواد آش زمان بدهید تا خوب لعاب بندازد و جا بیفتد. آش دوغ شما حاضر است. نوش جان.
منبع: فرادید