طرز تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز؛ غذای خوش طعم با عطر بی نظیر
به گزارش پرشین بلاگ، دمی گوجه با لوبیا سبز از آن دسته غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با ترکیب طعم ملس گوجه فرنگی و طراوت لوبیا سبز، سفره های ایرانی را رنگین می نماید. این غذای خانگی علاوه بر طعم فوق العاده، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن است.

شیوه تهیه آسان و مواد در دسترس، دمی گوجه با لوبیا سبز را به گزینه ای مناسب برای روزهای شلوغ تبدیل نموده است. اگر از این غذا خوشتان آمد، پیشنهاد می کنیم دمی گوجه با گوشت چرخ نموده را نیز امتحان کنید. در این مقاله از خبرنگاران ، دستور پختی کامل و نکاتی کاربردی برای تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز
- برنج سفید 3 پیمانه
- لوبیا سبز تازه 500 گرم
- گوجه فرنگی رسیده 6 عدد میانه
- پیاز میانه 2 عدد
- سیر 4 حبه
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- کره حیوانی یا روغن مایع 5 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز 1/4 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
مراحل طرز تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز
مرحله اول: آماده سازی برنج
ابتدا برنج را چندین بار با آب سرد شستشو دهید تا آب زلال گردد. سپس برنج را در کاسه ای بزرگ قرار داده و با آب سرد به همراه دو قاشق چای خوری نمک به مدت حداقل 2 ساعت خیس کنید. این زمان خیساندن باعث می گردد دانه های برنج به خوبی پف نموده و هنگام پخت، کیفیت بهتری داشته باشند. اگر دوست دارید جزییات مهم برای تهیه انواع برنج دمی را بدانید، می توانید مطلب طرز تهیه برنج دمی ایرانی مجلسی ؛ قد کشیده و خوشمزه را هم مطالعه کنید.
مرحله دوم: آماده سازی سبزیجات
لوبیا سبز را کاملا تمیز نموده و دو سر آن را جدا کنید. سپس آن ها را به صورت اریب و به میزان تقریبی 2 تا 3 سانتی متر برش دهید. اگر لوبیا سبز شما رشته های بلندی دارد، می توانید از وسط نیز آن ها را نصف کنید.گوجه فرنگی ها را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. برای ایجاد بافت بهتر در غذا، پوست گوجه فرنگی ها را نگیرید. پیازها را پوست کنده و به شکل خلالی نازک یا نگینی ریز برش دهید. سیرها را له نموده یا به صورت ریز خرد کنید.
مرحله سوم: تفت دادن پیاز و سیر
قابلمه ای مناسب با ته ضخیم انتخاب کنید. سه قاشق غذاخوری کره حیوانی یا روغن مایع را در قابلمه ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید. پیاز را به روغن داغ اضافه نموده و با قاشق چوبی هم بزنید تا طلایی و شفاف گردد (حدود 5 دقیقه).سیر خرد شده را اضافه نموده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد. مراقب باشید سیر نسوزد، زیرا طعم تلخی به غذا می دهد.
مرحله چهارم: تفت دادن لوبیا سبز
لوبیا سبز خرد شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه نموده و به مدت 7 تا 8 دقیقه روی حرارت میانه تفت دهید. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. اگر به غذاهای کمی تند علاقه دارید، می توانید کمی پودر فلفل قرمز نیز اضافه کنید.در صورت تمایل، می توانید کمی دارچین هم به مواد بیفزایید تا عطر متفاوتی به غذای شما بدهد. دارچین به خوبی با طعم گوجه فرنگی هماهنگ می گردد و غذا را خوش عطرتر می نماید.
مرحله پنجم: افزودن گوجه فرنگی و رب
گوجه فرنگی های خرد شده را به قابلمه اضافه نموده و با حرارت میانه به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند و آب خود را پس بدهند. رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و به مدت 3 دقیقه مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته گردد و رنگ مواد قرمز و مجذوب کننده گردد.حدود یک و نیم لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا لوبیا سبز کاملا نرم گردد و طعم مواد با هم ترکیب گردد. در طول این مدت، گاهی محتویات قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم: دم کردن برنج با مخلوط گوجه و لوبیا سبز
در حالی که مخلوط گوجه و لوبیا سبز در حال پختن است، یک قابلمه بزرگ آب را با کمی نمک به جوش آورید. برنج خیس خورده را آبکش نموده و در آب جوش بریزید. اجازه دهید برنج به مدت 5 تا 7 دقیقه (یا تا زمانی که دانه های برنج نرم اما هنوز کمی سفت باشند) بجوشد. سپس برنج را آبکش کنید.در قابلمه ای مناسب، دو قاشق غذاخوری کره یا روغن بریزید و کف آن را بپوشانید. یک سوم از مخلوط گوجه و لوبیا سبز را در ته قابلمه پهن کنید. یک سوم برنج آبکش شده را روی آن بریزید و با قاشق پخش کنید. لایه بندی را با یک سوم دیگر از مخلوط گوجه و لوبیا، سپس یک سوم دیگر از برنج ادامه دهید و در نهایت با آخرین لایه مخلوط گوجه و لوبیا و آخرین قسمت برنج به خاتمه برسانید.
حدود نصف لیوان آب جوش را دور تا دور قابلمه بریزید. یک پارچه تمیز روی دهانه قابلمه قرار داده و در آن را محکم ببندید. حرارت را ابتدا زیاد کنید تا بخار ایجاد گردد (حدود 3 تا 5 دقیقه)، سپس حرارت را به حداقل رسانده و اجازه دهید به مدت 45 تا 50 دقیقه دم بکشد.
مرحله هفتم: سرو کردن
پس از دم کشیدن، در قابلمه را برداشته و اجازه دهید بخار خارج گردد. با قاشق چوبی به آرامی محتویات قابلمه را مخلوط کنید تا برنج و مخلوط گوجه و لوبیا سبز به خوبی با هم ترکیب شوند. دمی گوجه با لوبیا سبز را در ظرف مناسب سرو کنید و در صورت تمایل، با کمی جعفری تازه خرد شده تزیین نمایید.این غذای خوشمزه و مغذی را می توانید همراه با ماست سون خبرنگاران، خیارشور، ترشی یا سالاد فصل سرو کنید تا وعده ای کامل و متعادل داشته باشید.
نکات طلایی برای تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز
در این مطلب با طرز تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز آشنا شدیم. با رعایت بعضی نکات، می توانید دمی گوجه را به غذایی خوشمزه تر و باکیفیت تر تبدیل کنید.
انتخاب مواد اولیه باکیفیت
برای دستیابی به برترین طعم در دمی گوجه با لوبیا سبز، از گوجه فرنگی های کاملا رسیده و آبدار بهره ببرید. گوجه فرنگی های گلخانه ای معمولا آب کمتری دارند، بنابراین بهتر است از گوجه فرنگی های فصل بهره ببرید. بعلاوه لوبیا سبز تازه و جوان طعم بهتری به غذا می دهد و زمان پخت کمتری احتیاج دارد. می توانید از فلفل دلمه ای، هویج و یا ذرت هم در این دستور بهره ببرید که البته با این شرایط می توانید طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده را هم امتحان کنید.
افزودن پروتئین برای کامل تر شدن غذا
برای افزایش ارزش غذایی و سیرکنندگی دمی گوجه با لوبیا سبز، می توانید پروتئین به آن اضافه کنید. گزینه های مناسب شامل:
- 250 گرم گوشت چرخ نموده: پس از تفت دادن پیاز، گوشت را اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- 300 گرم مرغ خرد شده: تکه های مرغ را به صورت نگینی برش داده و همراه با پیاز تفت دهید.
- 200 گرم قارچ: قارچ ها را به صورت ورقه ای برش داده و همراه با لوبیا سبز تفت دهید.
طرز تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز به روش کته ای
اگر زمان کافی برای آبکش کردن برنج ندارید یا می خواهید روشی ساده تر را امتحان کنید، می توانید این غذا را به روش کته ای تهیه کنید:
- پس از آماده کردن مخلوط گوجه و لوبیا سبز، برنج شسته شده را (بدون آبکش کردن) روی مخلوط بریزید.
- به ازای هر پیمانه برنج، یک و نیم پیمانه آب گرم اضافه کنید.
- درب قابلمه را ببندید و با حرارت میانه رو به بالا اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.
- سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد تا آب آن کاملا کشیده گردد.
این روش سریع تر است و به آبکش کردن برنج احتیاج ندارد، اما ممکن است بافت برنج کمی متفاوت باشد.
تهیه ته دیگ خوشمزه
یکی از بخش های محبوب بسیاری از غذاهای ایرانی، ته دیگ خوشمزه و ترد است. برای داشتن ته دیگی طلایی و خوش طعم در دمی گوجه با لوبیا سبز:
- کف قابلمه را با کمی روغن یا کره به خوبی چرب کنید.
- چند عدد سیب زمینی را به صورت ورقه های نازک برش داده و کف قابلمه بچینید.
- یا از نان لواش یا پیتا بهره ببرید و کف قابلمه پهن کنید.
- سپس بقیه مواد را طبق دستور روی آن بریزید.
ته دیگ سیب زمینی طلایی و ترد، تکمیل کننده این غذای خوش طعم خواهد بود.
سفره های خاطره انگیز با دمی گوجه و لوبیا سبز
دمی گوجه با لوبیا سبز از آن دسته غذاهایی است که علاوه بر طعم فوق العاده، سرشار از خاطرات کودکی و عطر آشپزخانه مادربزرگ هاست. این غذای سنتی ایرانی با مواد ساده و در دسترس تهیه می گردد، اما طعمی به یادماندنی دارد که هر ایرانی را به یاد خانه و کودکی اش می اندازد.
شما هم اگر روش متفاوتی برای تهیه دمی گوجه با لوبیا سبز دارید یا ترکیب های خاصی را در پخت آن امتحان نموده اید، تجربه خود را در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. ????
منبع: کتاب کاله