طرز تهیه قرص استاک خانگی در منزل با روشی آسان
به گزارش پرشین بلاگ، خبرنگارانـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک در انواع سوپ ها، انواع سس ها، خورشت ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارد. می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها خریداری کنید؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که قرص های استاک آماده بازاری معمولا دارای مواد نگه دارنده و افزودنی هستند؛ بنابراین شما می توانید با روشی آسان و به صورت کاملا بهداشتی قرص های استاک خانگی و سالم را در منزل تهیه کنید و برای طعم دار کردن هر نوع غذا از آن ها استفاده کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه قرص استاک در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه قرص استاک خانگی
فلفل دلمه ای: 1 عدد
هویج: 2 عدد
گوجه: 1 عدد
سیر:4 حبه
پیاز: 1 عدد
مخلوط گشنیز و جعفری تازه: 1 پیمانه
آب مرغ: 3 پیمانه
آرد گندم: 1 لیوان
روغن: 1 پیمانه
ترکیب نمک، پاپریکا، پودر تخم گشنیز، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: 1 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می شود آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
2 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می شود و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی شود و خوشمزه باقی می ماند.
طرز تهیه قرص استاک
1 ـ برای شروع کار ابتدا گوجه، هویج، فلفل دلمه ای، پیاز، سیر، گشنیز و جعفری را خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. آب مرغ را به سبزیجات اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید و سبزیجات کم کم با آب مرغ بپزند؛ سپس ادویه ها را اضافه کنید و سبزیجات پخته را با گوشتکوب برقی میکس کنید و یا داخل پارچ مخلوط کن بریزید و یک دقیقه بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
2 ـ آرد سفید را داخل یک ماهی تابه بریزید و با حرارت کم تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین برود؛ سپس آرد را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه بریزید و آن را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. روغن را اضافه کنید و پنج دقیقه دیگر با حرارت کم تفت بدهید؛ سپس سبزیجات میکس شده را به ماهی تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با آرد و روغن مخلوط شوند. مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت برسد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
3 ـ کف یک قالب مستطیلی یا ظرف پیرکس را کیسه فریزر پهن کنید و روی کیسه را کمی چرب کنید؛ سپس مواد آماده را داخل قالب بریزید و روی آن را کاملا صاف کنید. قالب را به مدت 7 تا 8 ساعت داخل فریزر بگذارید تا مواد کاملا ببندد و سفت شود. بعد از این مدت زمان قالب را از فریزر بیرون بیاورید و با یک چاقوی تیز مواد را برش بزنید و به تکه های کوچک مربعی تقسیم کنید. هر تکه را داخل یک قطعه فویل بپیچید؛ سپس قطعات قرص استاک را به مدت یک ساعت دیگر داخل فریزر بگذارید و بعد داخل یخچال نگهداری کنید.
منبع: فرارو