طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، ترشی تند جنوبی

به گزارش پرشین بلاگ، ترشی انبه یکی از محبوب ترین ترشی های جنوب ایران است که به ویژه در شهر چابهار و منطقه ها ساحلی استان سیستان و بلوچستان درست می گردد. این ترشی به علت استفاده از انبه های سبز و تازه، ترکیب ادویه های تند و طعم شور و ملس خود، چاشنی لذیذ و اشتها آور به شمار میرود. در ادامه می توانید دستور مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی انبه چابهاری را بخوانید.

طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، ترشی تند جنوبی

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه چابهاری

  • انبه سبز و کال 1 کیلوگرم
  • تخم شنبلیله 20 گرم
  • تخم رازیانه 15 گرم
  • تخم خردل 15 گرم
  • زردچوبه 15 گرم
  • نمک 4 قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز 2 قاشق چای خوری
  • آنغوزه 1 قاشق چای خوری
  • روغن زیتون 1 پیمانه
  • سرکه سفید 1/2 پیمانه
  • سیاه دانه به میزان لازم

طرز تهیه ترشی انبه چابهاری

مرحله اول: انبه ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، انبه ها را با دقت بشویید. پوست انبه ها را خیلی نازک جدا نموده و آن ها را از وسط نصف کنید. با یاری یک قاشق، هسته انبه ها را بیرون بیاورید و گوشت آن ها را به شکل مکعبی یا نواری خرد کنید. مطلب ساده ترین روش پوست کندن انبه را بخوانید تا به راحتی از پس این کار بربیایید.

در ادامه، تکه های انبه را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و در مقابل نور مستقیم آفتاب یا باد ملایم پنکه قرار دهید تا رطوبت اضافی آن ها کامل گرفته گردد. این مرحله تقریبا بین سه تا چهار دقیقه زمان می برد و باعث می گردد انبه ها برای تهیه ترشی، ماندگاری و طعم بهتری پیدا نمایند.

مرحله دوم: مواد را تفت دهید

در دومین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، یک تابه مناسب را روی حرارت کم قرار دهید. تمام ادویه ها به جز آنغوزه را داخل تابه بریزید. در ادامه، روغن زیتون و تکه های انبه را هم اضافه کنید.

مواد را به آرامی تفت دهید تا عطر خوش ادویه ها آزاد شده و طعم آن ها با انبه ها ترکیب گردد. دقت کنید که حرارت نباید زیاد باشد؛ زیرا ممکن است باعث سوختن ادویه ها یا نرم شدن بیش از حد انبه گردد. هنگامی که مواد کاملا گرم و یکنواخت شدند، حرارت را خاموش کنید. حال اجازه دهید مخلوط کمی از دما بیفتد. اگر در پی طعمی متفاوت هستید می توانید طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون و هویج را بخوانید.

مرحله سوم: آنغوزه را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، پس از آن که ترکیب انبه و ادویه ها کمی خنک شد، در این مرحله آنغوزه را به مواد اضافه کنید. آنغوزه نقش مهمی در افزایش عطر، طعم و بعلاوه خاصیت ضدنفخ و هضم نمایندگی ترشی دارد. در صورت تمایل می توانید میزان دلخواهی سرکه سفید یا سرکه طبیعی خرما هم به مواد بیفزایید تا طعم ترشی شما ملس تر گردد.

حال همه مواد را به آرامی هم بزنید تا کامل با یکدیگر ترکیب شوند و عطر ادویه ها به خورد انبه برود. این مرحله، راز اصلی در به دست آوردن طعم اصیل ترشی انبه چابهاری است. اگر انبه های زرد در دسترس تان است با آن ها می توانید ترشی انبه زرد را درست کنید.

نکته: برای متعادل کردن طعم ترشی می توانید کمی شکر اضافه کنید.

مرحله چهارم: ترشی را آماده کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، میزان کمی روغن در کف شیشه بریزید تا از کپک زدگی احتمالی آن جلوگیری گردد. ترکیب ترشی انبه سبز چابهاری را داخل شیشه بریزید. پیشنهاد ما خواندن طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه است.

در شیشه را محکم ببندید و آن را در جای خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. اجازه دهید ترشی به مدت 2 تا سه روز بماند تا کامل جا بیفتد و طعم ادویه ها با انبه ها ترکیب گردد. پس از این مدت، ترشی آماده مصرف است.

نکته: مواد ترشی را می توانید لایه لایه بچینید.

نکات تکمیلی تهیه ترشی انبه چابهاری

برای آن که ترشی انبه چابهاری شما طعم اصیل و ماندگاری بالایی داشته باشد، رعایت چند نکته ساده اما مهم که در ادامه آمده لازم است.

انتخاب انبه در تهیه ترشی چابهاری

برای تهیه ترشی انبه چابهاری، برترین گزینه، انبه سبز، سفت و نارس است؛ زیرا طعم ترش طبیعی و بافت محکمی دارد که در تماس با سرکه و ادویه ها له نمی گردد. از خرید انبه های رسیده یا خیلی نرم خودداری کنید؛ باعث آب افتادن و تغییر طعم ترشی می شوند.

بعلاوه، انبه باید تازه، بدون لک و دارای پوست صاف باشد تا ترشی شما عطر و رنگ طبیعی خود را حفظ کند. طرز تهیه ترشی انبه سبز با روغن زیتون را بخوانید.

اهمیت استفاده از روغن زیتون در تهیه ترشی انبه

استفاده از روغن در ترشی انبه چابهاری علاوه بر افزایش طعم و عطر، به حفظ ماندگاری و تازگی ترشی یاری می نماید. روغن باعث می گردد ادویه ها بهتر با انبه ترکیب شوند و از کپک زدگی جلوگیری کند، در نتیجه ترشی شما خوش رنگ، خوش عطر و آماده مصرف برای مدت طولانی تر خواهد بود. طرز تهیه ترشی انبه بندری اصیل تند را بخوانید.

ادویه های ترشی انبه چابهاری

ادویه ها در ترشی انبه چابهاری نقش اصلی در ایجاد طعم اصیل و ماندگاری آن دارند. ترکیب ادویه های مانند فلفل قرمز خشک، زردچوبه، سیاه دانه، تخم خردل و آنغوزه، بافتی معطر و تندی ملایم به ترشی می دهد و باعث می گردد طعم ترش انبه با رایحه ادویه ها به طور کامل ترکیب گردد. استفاده درست و به میزان این ادویه ها، راز خوش طعمی و ماندگاری طولانی این ترشی محبوب جنوبی است. پس از خواندن مطلب ادویه ترشی چه چیزهایی است، غافل نشوید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه ترشی انبه چابهاری

سوالات متداول درباره طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، نکات نگهداری، انتخاب انبه و ادویه ها را به صورت کامل و ساده پاسخ داده ایم.

1. آیا می توان ترشی انبه را بدون روغن تهیه کرد؟

بله، اما روغن باعث حفظ طعم، عطر و ماندگاری طولانی تر ترشی می گردد و از کپک زدگی جلوگیری می نماید.

2. نقش آنغوزه در ترشی انبه چیست؟

آنغوزه عطر و طعم خاصی به ترشی می دهد و به هضم بهتر غذا یاری می نماید. میزان کمی کافی است تا طعم طبیعی ترشی حفظ گردد.

3. چگونه ترشی انبه را نگهداری کنیم؟

ترشی را در شیشه تمیز و استریل شده بریزید، کمی روغن روی آن اضافه کنید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید تا مدت طولانی تازه بماند.

4. آیا می توان ترشی انبه را بدون سرکه درست کرد؟

می توان، اما سرکه باعث ماندگاری و طعم ملس تر ترشی می گردد. در صورت حذف سرکه، ترشی را حتما در یخچال نگهداری کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 11 آبان 1404 بروزرسانی: 11 آبان 1404 گردآورنده: pershinblog.ir شناسه مطلب: 1140

به "طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، ترشی تند جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی انبه چابهاری، ترشی تند جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید