طرز تهیه ترشی پیاز بندری اصلی به روش بازاری
به گزارش پرشین بلاگ، ترشی پیاز یکی از ترشی های معروف و محبوب ایرانی است که با انواع غذاهای سنتی ایرانی سرو می گردد. بعضی از محبوبیت این ترشی خوشمزه به این علت است که پیاز در سراسر دنیا و در تمام فصول سال یافت می گردد. پیازِ ترشی را می توان کامل یا خلالی کرد اما معمولا با پیاز کامل پیاز ترشی درست می نمایند. اما یکی از محبوب ترین روش های تهیه این ترشی مربوط به جنوب ایران است بنابراین در ادامه طرز تهیه ترشی پیاز بندری اصل را مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز بندری
- پیاز کوچک نیم کیلو
- سیر 3 حبه
- سرکه 3 فنجان
- نعناع 1 قاشق چای خوری
- نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی پیاز بندری
1. آماده کردن پیازها
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی پیاز بندری درست مثل طرز تهیه ترشی پیاز قرمز این است که پیازها را حداقل از 24 ساعت قبل با پوست داخل آب بیاندازید و هر 12 ساعت آب آن را عوض کنید. این کار باعث می گردد بوی پیاز از بین برود. بعد از این مرحله باید پیازها را پوست بگیرید.
نکته مهم: پیازها را قبل از این که ترشی بیندازید کاملا خشک کنید والا ترشی شما کپک خواهد زد.
2. تهیه ترشی
اکنون پیازها را در شیشه مورد نظرتان بریزید. سیر را هم اضافه کنید و رویشان را با ترکیب سرکه، نمک و فلفل به همراه نعناع خشک بپوشانید. در شیشه را محکم ببندید و تکان دهید. ترشی را در جای نسبتا خنک قرار دهید. ترشی پیاز معمولا بعد از دو هفته آماده است. می توانید این ترشی را با انواع غذا از آبگوشت گرفته تا کباب میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی پیاز
تهیه ترشی از آن دسته کارهاست که هم حوصله می خواهد، هم هنر، اما در عین حال کار سختی هم نیست. پس اگر دوست دارید همواره ترشی خانگی داشته باشید و سفره هایتان را با ترشی های خانگی خود بیاراید حتما طرز تهیه ترشی پیاز را در برنامه خود قرار دهید و با رعایت نکات زیر ترشی پیاز جنوبی خاصی تهیه کنید.
نکاتی در مورد انتخاب پیاز ترشی
ترشی پیاز معمولا از نوع ریز است چون هم سریع تر آماده می گردد هم ریختن آن در شیشه فضای کمتری اشغال می نماید. اما اگر خواستید از ترشی های بزرگ بهره ببرید بهتر است یا آن ها را حلقه حلقه برش دهید یا به چهار قسمت تقسیم کنید هر چند ترشی پیاز ریز را هم می توانید حلقه ای یا چهار قاچ هم بکنید.
انواع روش های تهیه ترشی پیاز
تهیه پیاز ترشی چه به سبک بندری و جنوبی باشد چه به سبک رایج معمول به سبک ها و روش های مختلف تهیه می گردد. اما برحسب نوع پیاز مورد استفاده در ترشی از لحاظ رنگ و سایز تفاوت هایی در تهیه ترشی پیاز وجود دارد که باعث شده طرز تهیه ترشی پیاز مثلا بندری به روایت های مختلف به روش مختلف تهیه گردد. مثلا عده ای می گویند طرز تهیه ترشی پیاز با رب انار یکی از روش های رایج تهیه این ترشی در جنوب است.
اما سوای این با توجه به رنگ پیاز هم برای تهیه این ترشی تفاوت هایی باید در نظر گرفت مثلا طرز تهیه ترشی پیاز سفید فوری معمولا به خاطر رنگش با ترشی پیاز قرمز فرق دارد و مثلا عده ای برای آن که ترشی پیاز سفیدشان، قرمز خوش رنگ تر باشد به آن لبو اضافه می نمایند. اما سوای این ها ترشی پیاز سفید رستورانی که معمولا ترکیب پیاز جعفری است توجه خیلی ها را جلب می نماید.
جالب تر از همه این ها اما جایی است که پیاز را مثل بادمجان شکم پر می نمایند و با آن ترشی پیاز شکم پر تهیه می گردد که بسیار خاص و فرق دارد.
نکته مهم این است که معمولا پیاز به تنهایی پایه بیشتر ترشی هاست اما گاهی از ترکیب کلم و پیاز ترشی تهیه می گردد که آن هم در نوع خوب فرق دارد.
ادویه ترشی پیاز جنوبی
ادویه ترشی معمولا شامل انواع فلفل، تخم گشنیز، سیاه دانه، گلپر، میخک، رازیانه، هل و خردل است که با سبزیجات خشک و معطری مثل ترخون و مرزه یا نعناع استفاده می شوند. اما معمولا در تهیه ترشی پیاز و تهیه ترشی سیر به خاطر طعمشان چیزی بیشتر از اندازهی فلفل یا نعناع اضافه نمی گردد.
منبع: کتاب کاله