طرز تهیه کیک ساده شکلاتی به 4 روش ویژه مهمانی و دورهمی
به گزارش پرشین بلاگ، کیک ساده شکلاتی یکی از خوشمزه ترین کیک ها در دنیای شیرینی پزی به شمار میرود که کمتر کسی در میهمانی ها دست رد به آن می زند. بافت نرم، طعم شکلات و عطر و بوی آن معمولا افراد را به هوس می اندازد تا برای مهمانی هایشان آن را تهیه و سرو نمایند. این کیک هوس برانگیز می تواند بهانه محکمی برای تازه کردن دیدارهایتان باشد. تنوع در دستورهای کیک و شیرینی بسیار زیاد است تا جایی که می توان دستورهای مختلفی برای آن اعلام کرد. در مطالب قبلی طرز تهیه کیک شکلاتی ساده و فوری را بیان نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. حال در این مطلب شما را با طرز تهیه کیک ساده شکلاتی به چهار روش آشنا خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه و سلیقه تان یکی از چهار مدل را برای مهمانی و دورهمی هایتان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده شکلاتی
- آرد همه منظوره دو فنجان
- شکر یک فنجان
- شکر قهوه ای یک فنجان
- قهوه یک فنجان
- پودر کاکائو یک فنجان
- کره یک فنجان
- روغن نباتی یک دوم فنجان
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
- نمک یک قاشق چای خوری نمک
مواد لازم برای تهیه فراستینگ شکلاتی
- شکلات چیپسی دو فنجان
- شربت ذرت یک دوم فنجان
- شیر یک چهارم فنجان
- وانیل یک قاشق چای خوری
- کره بدون نمک دو فنجان
- پودر کاکائو یک فنجان
- نمک یک قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ساده شکلاتی
1. فر را آماده کنید
کیک ساده شکلاتی از آن کیک هاست که در میهمانی توجه هر کسی را به خود جلب می نماید پس در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی باید همچون دیگر دستورها، مواد لازم را از 3 دقیقه قبل در دمای محیط بگذارید. در ادامه فر را با دمای 168 درجه سانتی گراد روشن کنید تا زمان پخت خوب گرم گردد. حال یک قالب 22 سانتی متری را با کره یا اسپری روغن کمی چرب کنید. تا گرم شدن فر به سراغ تهیه مایه کیک بروید. دستور تهیه کیک خیس با ماست را هم برای دورهمی هایتان می توانید امتحان کنید.
نکته: در دستور تهیه این کیک از دو قالب یکسان هم می توانید بهره ببرید.
2. مایه کیک را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی باید مایه کیک را درست کنید. پس آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در کاسه هم زن بریزید. مواد را تا جایی هم بزنید که خوب با یکدیگر مخلوط شوند. حال روغن نباتی، کره، تخم مرغ و وانیل را هم به مواد اضافه کنید. مواد داخل کاسه را برای 2 دقیقه دیگر هم بزنید. مخلوط چسبیده به اطراف کاسه را جمع کنید و داخل کاسه بریزید. برای یک دقیقه دیگر با سرعت میانه مواد را هم بزنید. در ادامه سرعت هم زن را کم کنید. قهوه داغ را داخل کاسه بریزید. مواد را مجدد تا جایی هم بزنید که یک دست گردد.
نکته 1: بهتر است آرد، بیکینگ پودر و نمک را دو تا سه بار الک کنید.
نکته 2: در صورت نبود قهوه، آب داغ را جایگزین آن کنید.
3. کیک شکلاتی را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی باید مایه کیک را داخل قالب مورد نظر خود بریزید. قالب را یک یا دو بار روی سطح کارتان به زمین بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. در ادامه قالب را برای 30 تا 35 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده بگذارید تا خوب بپزد. در نهایت آن را بیرون آورده و روی توری بگذارید. اجازه دهید کیک ساده تان کامل خنک گردد. پس به سراغ تهیه فراستینگ شکلاتی تان بروید.
طرز تهیه فراستینگ شکلاتی
فراستینگ را درست کنید
در طرز تهیه فراستینگ شکلاتی باید چیپس های شکلاتی، شربت ذرت و وانیل را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید. کاسه را برای 30 ثانیه داخل مایکروفر بگذارید و با افزایش 10 ثانیه ای، مواد را مدام هم بزنید تا کامل ذوب شوند. در نهایت اجازه دهید که کمی خنک گردد.در ادامه تهیه فراستینگ شکلاتی باید کره، شکر، پودر کاکائو و نمک را در کاسه هم زن با سرعت بالا برای یک دقیقه خوب مخلوط کنید تا سبک و پفکی شوند. حال مخلوط شکلات را به مخلوط کره اضافه کنید. مخلوط را مجدد برای 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا یک دست گردد. در نهایت فراستینگ را با یاری لیسک یا قیف شیرینی پزی روی کیک ساده تان بمالید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده شکلاتی خیس
- آرد همه منظوره دو فنجان
- پودرکاکائو سه چهارم فنجان
- شکر سه چهارم فنجان
- کره بدون نمک سه چهارم فنجان
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- آب یک و یک سوم فنجان
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- نمک سه چهارم قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- جوش شیرین یک و یک چهارم قاشق چای خوری
- شکر به مقدار لازم
- گاناش شکلاتی به مقدار لازم
طرز تهیه کیک ساده شکلاتی خیس
1. مواد را آماده کنید
کیک شکلاتی با هر روشی که درست شده باشد باز هم هواداران خود را دارد که با تماشا یک تکه از آن به هوس می افتند. در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی خیس باید آرد، پودر کاکائو، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه بریزید. مواد را با یکدیگر خوب مخلوط نموده و کنار بگذارید. سپس شکر و کره را با یکدیگر مخلوط کنید تا خوب پف کند. در ادامه تخم مرغ ها را دانه دانه داخل کاسه بشکنید. با هر بار اضافه کردن تخم مرغ، مواد را یک تا دو دقیقه هم بزنید. در نهایت وانیل را هم اضافه کنید. مجدد مواد را برای دقایقی هم بزنید تا یک دست گردد.
2. مخلوط آرد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی خیس باید مخلوط آرد را به همراه آب داغ در چند مرحله و به صورت هم زمان داخل کاسه بریزید. مواد را تا زمانی با سرعت میانه هم بزنید که با یکدیگر مخلوط شوند. دقت داشته باشید که ریختن مخلوط آرد و آب به داخل کاسه، با آرد آغاز و با آرد به سرانجام برسد. از دیگر پیشنهادات ما برای دورهمی هایتان طرز تهیه لاوا کیک شکلاتی سوربن است که دارای طعمی شیرین و شکلاتی است.
3. فر و قالب را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی خیس، فر را با دمای 177 درجه سانتی گراد روشن کنید تا قبل از پخت کیک گرم گردد. داخل یک قالب 22 سانتی متری را با عمق دو سانتی متر کمی کره بمالید. در ادامه کمی آرد داخل قالب بریزید. قالب را بچرخانید تا آرد به همه جای آن برسد. در آخر اضافه آرد را گرفته و قالب را کنار بگذارید.
4. کیک را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی خیس باید به آرامی مایه کیک را داخل قالب بریزید. قالب را یک بار به زمین بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. کیک را برای یک ساعت داخل فر از قبل گرم شده بگذارید تا بپزد. در نهایت کیک تان باید حالت فنری به خود بگیرد. تا کیک تان داغ است روی آن گاناش یا سس شکلاتی بریزید. کیک شکلاتی خیس را با خامه یا خرده آجیل به سلیقه خودتان تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده شکلاتی با شکلات چیپسی
- آرد همه منظوره یک و یک چهارم فنجان
- چیپس شکلاتی یک دوم فنجان
- خامه ترش یک دوم فنجان
- شکر یک و یک چهارم فنجان
- پودر کاکائو شیرین نشده یک و یک چهارم فنجان
- جوش شیرین یک دوم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- کره ذوب شده یک دوم فنجان
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- پودر اسپرسو یک دوم قاشق چای خوری
- شیر یک دوم فنجان
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- وانیل یک قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با شکلات چیپسی
1. مواد خشک را ترکیب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با شکلات چیپسی، یک کاسه مناسب انتخاب کنید. آرد، شکر، پودر کاکائو، جوش شیرین، بیکینگ پودر، نمک و پودر اسپرسو را با هم مخلوط کنید. کاسه مواد را کنار بگذارید. سپس دو قالب گرد 15 سانتی متری را با کمی کره چرب کنید. آن را با کاغذ روغنی خوب بپوشانید. حالا فر را با دمای 176 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
نکته: دمای 176 درجه سانتی گراد برابر با 350 درجه فارنهایت است پس با توجه به نوع دستگاه، دما را تنظیم کنید.
2. مواد تر و خشک را ترکیب کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با شکلات چیپسی باید به سراغ مواد تر بروید تا آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید. یک کاسه بزرگ انتخاب کنید تا در آن روغن، تخم مرغ، خامه ترش، شیر و وانیل را بریزید. مواد را با هم زن بزنید تا کامل یک دست گردد. در ادامه مخلوط مواد خشک را داخل کاسه بریزید. تمامی مواد داخل کاسه را با لیسک هم بزنید تا یک دست گردد. در آخر شکلات های چیپسی را هم داخل کاسه بریزید و هم بزنید.
3. کیک را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با چیپس شکلاتی باید مایه کیک را به صورت مساوی داخل قالب ها بریزید. حال قالب ها را به مدت 35 تا 40 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده بگذارید. زمان پخت کیک که به اتمام رسید، قالب ها را بیرون بیاورید تا روی توری خنک نماینده سیمی بگذارید. با گذشت 30 دقیقه که قالب از حرارت افتاد، کیک ها را بیرون بیاورید و کاغذ روغنی را از اطراف شان باز کنید. در نهایت آن را با سس شکلاتی یا گاناش، فراستینگ کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک ساده شکلاتی با تکه های شکلات
- آرد 450 گرم
- شکر 250 گرم
- شیر 150 میلی لیتر
- شکلات تخته ای 100 گرم
- کره 90 گرم
- روغن مایع 70 گرم
- تخم مرغ سه عدد
- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- نمک یک سوم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با تکه های شکلات
1. مواد را الک کنید
کیک های شکلاتی دستورهای مشابهی دارند تنها در نوع و مقدار استفاده از شکلات متفاوت هستند. در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با تکه های شکلاتی باید همه مواد را آماده و در دمای محیط قرار دهید. شکلات را به تکه های ریزتر خرد کنید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت کیک تان گرم گردد. سپس مقدار آرد گفته شده را با نمک، بیکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید. این کار به سبک شدن کیک تان بسیار یاری می نماید.
2. مایه کیک را درست کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با تکه های شکلات باید همچون دیگر دستورها، کره و شکر را برای پنج دقیقه با سرعت میانه هم بزنید. مخلوط باید پوک و به رنگ کرمی در بیاید. دقت داشته باشید که حین هم زدن حتما کاسه را دورگیری کنید تا بوی زهم و خامی کره از بین برود. سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه نموده و برای 30 ثانیه هم بزنید. مقدار وانیل گفته شده را هم داخل کاسه ریخته و هم بزنید. در ادامه روغن و شیر را هم داخل کاسه بریزید. با افزودن هر کدام باید مواد را 30 ثانیه هم بزنید. مخلوط آرد را داخل کاسه بریزید. تمامی مواد را به آرامی با لیسک به صورت دورانی هم بزنید. در نهایت تکه های شکلات را هم بریزید. مواد را در یک جهت با لیسک به آرامی هم بزنید. اگر می خواهید کیک شکلاتی تان را با آجیل درست کنید حتما طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو را بخوانید.
3. کیک را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک ساده شکلاتی با تکه های شکلاتی باید مایه کیک را به آرامی داخل قالب بریزید. قالب را به مدت یک ساعت داخل فر بگذارید تا کیک پخته گردد. در نهایت کیک را بیرون بیاورید سپس با گاناش فراستینگ کنید.
نکات تکمیلی تهیه کیک ساده شکلاتی
کیک شکلاتی از پرطرفدارترین کیک ها در جهان است که کم تر کسی را می توان دید به آن نه بگوید. دستور پخت ساده کیک شکلاتی آدمی را وسوسه می نماید تا آن را برای مهمانی و دورهمی هایشان درست نمایند. نکات تکمیلی زیر پیش بردن مراحل پخت را برایتان آسان تر خواهد نمود حتما آن را بخوانید.
پخت کیک ساده شکلاتی در قابلمه
کیک ساده شکلاتی هم همچون کیک اسفنجی در جهانی شیرینی پزی با انواع دستورها پخته می گردد. جدا از پخت کیک شکلاتی در فر، در سه سوت می توانید آن را در قابلمه و توستر بپزید. مراحل پخت را همچون مراحل گفته شده در بالا پیش بروید. قابلمه ای بزرگتر از قالب تان روی حرارت بگذارید تا گرم گردد. داخل قالب کیک، کاغذ روغنی بیاندازید و مواد را داخل آن بریزید، روی آن را با فویل بپوشانید. پایه مناسبی در قابلمه قرار دهید و قالب کیک را روی آن بگذارید. در آخر قابلمه را به مدت 40 تا 45 دقیقه، روی شعله گاز بگذارید. این کیک شکلاتی نسبت به کیک هایی که داخل فر قرار می گیرند، بافت نرم تر و طعم بهتری هم دارد. با توجه به نکات گفته شده می توانید طرز تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر را خوانده و درست کنید.
طعم کیک شکلاتی
طعم کیک کاملا ذائقه ای است پس اگر در پی کیک شکلاتی با طعم مشابه شکلات تلخ هستید یا کمی طعم کیک تان در اصطلاح تیره تر باشد، می توانید به مواد اولیه آن یک قاشق چایخوری قهوه فوری و یا پودر قهوه اسپرسو اضافه کنید.
فراستینگ شکلاتی روی کیک
فراستینگ شکلاتی، جذابیت ظاهری کیک تان را دو برابر خواهد نمود پس برای تهیه آن می توانید مراحل زیر را پیش ببرید. در ابتدا یک دوم فنجان کره را برای پنج دقیقه با هم زن بزنید تا در اصطلاح رنگ پریده گردد. سپس یک و سه چهارم فنجان شکر و چهار قاشق غذاخوری پودر کاکائو را داخل کاسه ریخته و هم بزنید. سپس یک و یک دوم قاشق غذاخوری شیر را هم به همراه یک قاشق چای خوری وانیل به مواد اضافه و هم بزنید. فراستینگ تان آماده است. در صورت غلیظ بودن مجدد کمی شیر بریزید. در نهایت مایه شکلاتی را داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. کیک ها را لایه لایه کنید و فراستینگ را روی آن ها بمالید. اگر تهیه فراستینگ برایتان دشوتر است از روش بن ماری بهره ببرید.
گاناش شکلاتی
جدا از فراستینگ و سس شکلاتی می توانید گاناش هم به کار ببرید. برای تهیه گاناش شکلاتی، به شکلات تخته ای و خامه صبحانه به نسبت دو به یک احتیاج دارید. شکلات ها را خرد نموده و به روش بن ماری، روی حرارت غیرمستقیم ذوب کنید. سپس خامه را اضافه نموده و سس یکدست شده را روی سطح کیک بریزید.
تزئین کیک شکلاتی ساده
تنها راه تزئین کیک ساده شکلاتی، سس شکلاتی یا فراستینگ نیست چراکه راه های متفاوت دیگری هم وجود دارد. شما اگر ایده ای برای تزئین ندارید با خواندن مطلب تزئین کیک شکلاتی و با توجه به سلیقه و ذائقه تان می توانید یکی از ایده ها را پیاده کنید.
دستور تهیه کاپ کیک شکلاتی
برای میهمانی و دوهمی هایتان علاوه بر کیک، کاپ کیک شکلاتی هم می توانید درست نموده و سرو کنید. برای تهیه کاپ کیک های شکلاتی احتیاج است که یک دوم مافین ها را با مایه کیک پر کنید. سپس مافین ها را با دمای 180 درجه سانتی گراد بین 15 تا 20 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند.
دلایل پف نکردن کیک شکلاتی
برای پف بهتر کیک ساده شکلاتی باید قبل از پیش بردن مراحل پخت، دمای مواد لازم به دمای محیط برسانید. این کار نه تنها به پف کیک بلکه به سبکی آن هم یاری می نماید. نکته دیگر آن که مواد خشک و مواد تر نباید زیاد با یکدیگر مخلوط شوند، این که فقط با هم ترکیب شوند، کافی است. تنها به این خاطر که اگر این نکته را رعایت نکنید کیک شکلاتی شما یا سفت می گردد یا خام می ماند. به تاریخ انقضای بیکینگ پودر و جوش شیرین هم دقت داشته باشید چون این دو نقش مهمی در بالا آمدن پف کیک شکلاتی دارد. در آخر در گذاشتن قالب کیک در فر نباید تعلل کنید چراکه منجر به خوابیدن پف کیک تان می گردد. شما با رعایت این نکات به راحتی می توانید طرز تهیه کیک تولد شکلاتی را هم با موفقیت و نتیجه خوب انجام دهید.
نگه داری کیک ساده شکلاتی
کیک شکلاتی تان را علاوه بر یخچال در فریزر هم می توانید نگه داری کنید، به شرط آن که آن را فراستینگ نکنید. کیک را در یک ظرف در بسته بگذارید تا بتوانید آن را برای سه روز تا یک هفته در یخچال نگه دارید. از سویی دیگر لایه های کیک را درون پلاستیک یا فویل بپیچید و درون یک ظرف در بسته بگذارید تا بتوانید آن را برای یک ماه در فریزر قرار دهید. از تهیه کیک کاکائوی اسفنجی برای پذایرایی در میهمانی هایتان غافل نشوید.
پوسته پوسته شدن روی کیک شکلاتی
ریختن بیش از حد مایه خمیر در قالب منجر به پوسته پوسته شدن روی کیک می گردد. نبود قالب مناسب برای پخت، کیک را تحت فشار قرار می دهد در نتیجه روی آن پوسته پوسته می گردد. در نهایت به زمان پخت هم دقت داشته باشید که بیشتر از زمان گفته شده نگردد که روی ظاهر کیک تاثیر می گذارد. در نهایت با سلیقه خود می توانید روی پوسته ها را با فراستینگ پوشش دهید. با توجه به علاقه تان به شکلات و کاکائو حتما کیک شکلاتی اسفنجی را هم برای روزهای تعطیل تان امتحان کنید.
بیرون آمدن کیک از قالب
بیرون نیامدن کیک ساده شکلاتی از قالب، مشکل بیشتر افراد تازه کار است، تنها به این خاطر که کیک بیش از دو سوم قالب را پر نموده و جایی برای پف کردن کیک باقی نمانده است. علت دوم آن هم می تواند بیشتر بودن مقدار بیکینگ پودر نسبت به دیگر مواد است. در آخر آن که قالب کیک تان کوچک تر از مقدار گفته شده باشد. با توجه به علاقه تان حتما کیک اسفنجی عصرانه با طعم قهوه را درست کنید.
منبع: کتاب کاله