طرز تهیه کیک پرتقالی خیس در خانه و بهتر از قنادی
به گزارش پرشین بلاگ، کیک پرتقالی در دنیای شیرینی پزی از سالم ترین و خوشمزه ترین کیک ها به شمار میرود که نمی توان در پذیرایی عصرانه و دورهمی ها آن را نادیده گرفت. این کیک خوش عطر و بو را بهتر از هر زمانی، در فصل پاییز و زمستان می توان درست کرد تا در کنار یک فنجان قهوه اسپرسو از آن لذت برد. طرز تهیه کیک پرتقالی خیس را می توانید این جا بخوانید تا در خانه و بهتر از قنادی آن را برای عزیزان تان درست کنید. در مطالب قبلی هم دستور تهیه کیک پرتقالی با شیر با و بدون فر را گفته ایم که آن را هم می توانید بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی خیس
- پرتقال بزرگ بدون هسته دو عدد
- کره سه چهارم فنجان
- شکر یک و یک چهارم فنجان
- تخم مرغ بزرگ سه عدد
- آرد همه منظوره دو پیمانه
- بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه لعاب پرتقالی
- پودر قند یک فنجان
- آب پرتقال نصف فنجان
- کره نرم شده دو قاشق غذاخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- پوست پرتقال به اندازه لازم
طرز تهیه کیک پرتقالی خیس
1. فر و قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس باید همچون دستور تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با و بدون فر، مواد لازم مانند تخم مرغ و کره را از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید سپس فر را با دمای 177 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای پخت کیک تان گرم گردد. در ادامه یک قالب 23 سانتی متری انتخاب و با کمی روغن آن را چرب کنید.
2. پرتقال ها را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس باید پرتقال هایتان را خوب بشویید. سپس با یاری یک چاقوی تیز لایه رویی و نازک آن را بگیرید. مراقب باشید که پوسته سفید پرتقال را نگیرید چراکه کیک تان را تلخ خواهد نمود. این کار را برای پرتقال دوم هم انجام دهید. پرتقال را به چهار قسمت تقسیم کنید. در نهایت پرتقال های برش خورده را به همراه پوست پرتقال داخل غذاساز بریزید. حدود یک دقیقه هم بزنید تا مخلوط شوند. آن را کنار گذاشته و به سراغ مرحله بعدی بروید. با وجود پرتقال و پوست آن با خواندن طرز تهیه مربای پوست پرتقال به راحتی می توانید مربایی خوشمزه برای وعده صبحانه تان درست کنید.
3. کره و تخم مرغ را مخلوط کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس اکنون کره، شکر و تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. مواد داخل کاسه را با دور میانه برای شش تا هفت دقیقه بزنید تا مخلوط کرمی رنگ گردد. هنگام هم زدن مواد حتما یک تا دو بار کناره های کاسه را هم گرفته و داخل کاسه بریزید تا مخلوط تان یک دست تر گردد. اگر در پی میزی هیجان انگیز برای وعده صبحانه تان هستید حتما طرز تهیه مربای پرتقال ریز را بخوانید تا آن را درست کنید.
نکته: برای مخلوط کردن مواد از غذاساز هم می توانید بهره ببرید.
4. مایه کیک را درست کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس باید مخوط پرتقال را به مخلوط کره اضافه کنید. این دو را برای دقایقی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه آرد و بیکینگ پودر را در کاسه ای جداگانه الک کنید. حال آرد را در چند مرحله و به آرامی داخل کاسه بریزید. مواد را تا جایی هم بزنید که با یکدیگر ترکیب شوند. بیشتر هم زدن مواد منجر به سفتی کیک پرتقالی تان خواهد شد. در دستور ساده و آسانی دیگری می توانید طرز تهیه کیک پرتقالی با ماست را بخوانید تا آن را هم امتحان کنید.
5. کیک را بپزید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس باید مایه کیک را به آرامی داخل قالب بریزید. قالب را دو تا سه بار به آرامی روی سطح کارتان بزنید تا حباب های اضافه آن از بین برود. حال قالب را داخل طبقه وسط فرتان با دمای 177 درجه سانتی گراد بگذارید. مدت زمان پخت را روی 45 تا 50 دقیقه تنظیم کنید تا کامل و یکنواخت پخته گردد. در نهایت قالب را بیرون بیاورید و 10 دقیقه زمان دهید تا در همان قالب خنک گردد. اگر در پی بافت اسفنجی هستید از خواندن طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی غافل نشوید.
6. فراستینگ را درست کنید
در ششمین مرحله از طرز تهیه کیک پرتقالی خیس به سراغ تهیه فراستینگ بروید. در یک کاسه میانه پودر قند، آب پرتقال و زست را بریزید. مواد را با چنگال برای دقایقی هم بزنید. اگر قوام و غلظت دلخواهتان را نداشت می توانید اندازهی آب پرتقال اضافه کنید. در نهایت برای تزئین آن را روی کیک بریزید سپس با پودر قند و پوست پرتقال رنگ و لعابی به آن دهید. اگر در پی راه متفاوتی برای تزئین کیک پرتقالی تان هستید حتما طرز تهیه خامه کیک با کمترین مواد را بخوانید تا با شکوفه هایی زیبا به ان رنگ و لعاب دهید.
نکته: منظور از زست، همان پوست پرتقال است که باید با رنده نازک، آن را رنده کنید.
نکات تکمیلی تهیه کیک پرتقالی خیس
کیک خیس پرتقالی یکی از آن کیک های کافی شاپی است که می توان در خانه آن را به شکل مجلسی و بهتر از قنادی برای پذیرایی در میهمانی و دورهمی ها آن را درست کرد. نکات تکمیلی زیر شما را برای بهتر پیش بردن مراحل پخت کیک یاری تان خواهد نمود.
دستور تهیه کیک پرتقالی در قابلمه
در طرز تهیه کیک پرتقالی خیس در قابلمه، تمامی مراحل را باید همچون بالا پیش ببرید. در ادامه یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار دهید و یک سه پایه فلزی داخل آن بگذارید. قالب کیک را به همراه دم کنی روی آن بگذارید. کیک پرتقالی تان بعد از یک ساعت حاضر است. اگر می خواهید کیک خیسی مانند کیک خیس شکلاتی داشته باشید پس سس پرتقالی آن را درست کنید. یک لیوان آب پرتقال، یک لیوان شکر و یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را مخلوط نموده و روی حرارت بگذارید. مخلوط را آن قدر هم بزنید که غلیظ گردد. مخلوط که از حرارت افتاد آن را روی کیک پرتقالی برش خورده بریزید. نیم ساعت زمان دهید که شربت به خرد کیک تان برود. دستور تهیه کیک خیس پرتقالی بدون فر بی شباهت به طرز تهیه کیک اسفنجی قابلمه نیست پس آن را هم می توانید امتحان کنید.
تزئین کیک پرتقالی خیس
در تزئین کیک پرتقالی دست تان کامل باز است چراکه ساده ترین تزئین آن درست کردن گل با برش های نازک پوست پرتقال است. از سویی دیگر با یاری پرتقال های ریز و برشی از میوه های فصل می توانید به آن رنگ و لعابی دیگر دهید. گاناش، سس شکلاتی و خامه از دیگر گزینه هایی هستند که به راحتی برای روی کیک و لایه های آن می توانید بهره ببرید. از کیک پرتقالی خیس می توانید به عنوان پایه کیک تولد هم بهره ببرید پس از طرز تهیه کیک تولد شکلاتی در کتاب کاله غافل نشوید.
استفاده از پوست پرتقال در تهیه کیک پرتقالی
در دستور تهیه کیک خیس پرتقالی استفاده از آب و پوست پرتقال بسیار لازم است پس حتما از پرتقال تازه و سالم بهره ببرید. پوست پرتقال طعم کیک را بیشتر و دلچسب تر می نماید پس با استفاده از رنده باید پوست نارنجی آن را رنده و در کیک به اندازه لازم بهره ببرید. تنها مراقب باشید که پوست سفید آن را رنده نکنید که کیک تان طعم تلخی به خود خواهد گرفت. طرز تهیه مارمالاد و مربای پرتقال را بخوانید تا بتوانید از آن در تزئین کیک و شیرینی بهره ببرید.
روش نگه داری کیک پرتقالی خیس
کیک پرتقالی را تا پنج روز در یک ظرف در بسته بزرگ بیرون از یخچال می توانید قرار دهید. با این حال بهتر است که روز سوم آن را در یخچال بگذارید تا زمان بیشتری بتوانید آن را تازه نگه دارید. در صورت نداشتن ظرف بزرگ، کیک را با پلاستیک محکم بپیچید تا هوا در آن نفوذ نکند، با این روش آن را سه ماه در فریزر بگذارید.
منبع: کتاب کاله