مصرف شیر و لبنیات را در هوای آلوده از قلم نیاندازید
به گزارش پرشین بلاگ، منبع آلودگی از حجم کوچک مثل خاکستر سیگار تا حجم بزرگ مثل سوخت ماشین ها و فعالیت های صنعتی را در برمی گیرد. این ذرات آلوده به مرور زمان باعث بروز بیماری های تنفسی، ریوی و سرطان می شوند. آلودگی محیطی با بیشتر مرگ و میرها ارتباط مستقیم دارد.
بر همین اساس کارشناسان تغذیه مصرف شیر و لبنیات کم چرب را به همه گروه های سنی به صورت روزانه و مخصوصا افراد تحت خطر در کارخانه ها و معدن ها و بعلاوه محیط های کاری پرتوزا توصیه می نمایند. همانطور که می دانید مکان های آلوده دارای فلزات سنگین از جمله سرب است که به راحتی به وسیله تنفس به عنوان یک سم وارد بدن می شوند. شیر منبع پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم است و این ریزمغذی ها می توانند فلزات سنگین از قبیل سرب را مهار نموده تا در بدن پخش نشوند و به وسیله ادرار و مدفوع دفع شوند. بعلاوه مصرف شیر و فراورده های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی می گردد.
در زیر گروه شیر و لبنیات هرم غذایی شرح داده شده است:
گروه شیر و لبنیات: شامل شیر و فرآورده های آن مانند ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است. این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B12 و B2 و سایر مواد مغذی بوده و برترین منبع تامین نماینده کلسیم هستند که برای رشد و استحکام استخوان و دندان لازم است.
مقدار توصیه شده مصرف روزانه لبنیات بین دو تا سه واحد است.
یک واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از 2.5 درصد) یا 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت یا یک چهارم لیوان کشک یا دو لیوان دوغ یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه.
باید توجه کرد که یک لیوان شیر کم چرب 240 سی سی شامل 102 کیلو کالری انرژی، 8 گرم پروتئین، 12 گرم کربوهیدرات، 13 گرم قند، 2 گرم چربی و حاوی منیزیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین دی، B12 و B2 است.
منبع: گردشبان